MusTek 2018: Oppdaterer deg på teknologi i musikkundervisninga

2017 MusTek 21.11.png
TREDJE KONFERANSEN: MusTek 2018 arrangeres på Kolbotn i Akershus 8. og 9. februar.
21.11.2017 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

MusTek 2018: Oppdaterer deg på teknologi i musikkundervisninga

KOLBOTN: Programmet er klart og påmelding er mulig til MusTek - et konferansekonsept med fokus på praktisk bruk av teknologi i musikkundervisninga. MusTek 2018 arrangeres på Kolbotn 8. og 9. februar 2018.

 

Program og påmeldingsmulighet kommer senere - informasjon kommer her på kulturskoleradet.no, men sted og datoer kan allerede nå noteres, for pedagoger både i kulturskole, grunnskole, videregående skole samt for studenter som er i gang med lærerutdanning.

 

Merk: Blant de 30 første som melder seg på innen 1. desember trekkes det ut tre deltakere som får både konferanse og opphold gratis.

 

MusTek 2018 arrangeres av Norsk kulturskoleråd, Musikk i Skolen og nettstedet musikkpedagogikk.no, og arrangørene lover at arrangementet vil ta deg et skritt videre innen praktisk bruk av teknologi i musikkundervisningen. Her kan du få innblikk i nye muligheter og lære å bruke innovative verktøy. Enten du er opptatt av grunnskole, videregående skole eller lærerutdanningen – her kan du hente inspirasjon og faglig påfyll.

 

Læring og erfaringsutveksling står i fokus når pedagoger samles på MusTek 2018. Det handler om hvordan teknologi kan videreutvikle undervisningspraksis, med god læring og inspirerte elever og lærere som resultat. Arrangørene håper engasjerte forelesere skal inspirere deg til å se nye muligheter. På konferansen får du også samarbeide i en prosjektgruppe med andre lærere. Dette gir en varig merverdi langt utover konferansedagene.

 

Foredragsholdere på årets konferanse er James Humberstone, Lage Thune Myrberget, Eldar Skjørten og Håkon Kvidal, disse kan du lese mer om her.

 

Tre spor å velge blant

 

Nytt på MusTek 2018 er inndeling av kursene i tre ulike spor hvor du følger og fordyper deg i ditt interesseområde samtidig som du får sniktitt på innholdet fra de andre sporene.

 

  • Spor 1 - Samspill og improvisasjon. I dette sporet skal vi spille og improvisere, samtidig som vi ser på hvordan vi kan legge til rette for samspill. Du vil få idéer til hvordan vi kan gjøre det så enkelt at alle elever mestrer, samtidig som vi finner utfordringer til de som trenger det. God utvikling blir til ved å kombinere det beste av det nye med det beste av det bestående, så vi skal selvfølgelig også inkludere tradisjonelle instrumenter.
  • Spor 2 - Produksjon og notasjon. Det aller meste av musikken som oppleves i dag kan være formidlet, formet og noen ganger også skapt ved hjelp av digital teknologi. Dette gjelder alle typer musikk det være seg klassisk, elektronisk, akustisk eller populærmusikk. I dette sporet får du erfaring med noen av de metodene og begrepene som anvendes i moderne musikkproduksjon og vi drøfter hvilken påvirkning verktøyene har på musikken.
  • Spor 3 - Læring i endring. Læring er i endring. Lærerrollen er i endring. Elevrollen er i endring. Fagene er i endring. Skolen er nok en gang i endring. Endring er i ferd med å bli status quo. Det er utfordrende å tenke nytt, og enda vanskeligere å endre praksis, men kanskje eleven har svaret? På dette sporet skal vi utforske elevens verden. Oppdage ny musikk. Erobre nye scener. Skape nye konserter. “Go Global”. Vi skal bruke musikkteknologi og digitale tjenester som kan endre din undervisningspraksis og elevenes læring.


Den førstre nasjonale MusTek-konferansen ble arrangert i 2014. Senere ble det arrangert seks regionale MusTek-samlinger, før en ny nasjonal konferanse ble arrangert i 2016.

Les flere nyheter!