Ekstrem www-oppussing

img_255.gif
PRESENTERER NY HJEMMESIDE: Informasjonsleder Egil Hofsli i Norsk kulturskoleråd.
20.05.2008 Hege Arstad (tekst) Bård Hestnes (foto)
Del på:

Ekstrem www-oppussing

TRONDHEIM: Norsk kulturskoleråds hjem på internett er totalrenovert, utbygd og modernisert.

 

Etter en del planlegging sist høst og langt mer intensivt arbeid denne våren kunne Norsk kulturskoleråd siste uka i mai slå dørene opp for nye www.kulturskoleradet.no og invitere alle interesserte inn på et nettsted som rådet håper skal være langt mer brukervennlig og tidstilpasset enn det gamle nettstedet med samme navn var.

 

– Vi erkjenner at den gamle hjemmesida vår var meget klar for en totalrenovering. Derfor besluttet vi i fjor å investere i en oppussing av nettstedet. Noe vi nå ser det positive resultatet av. Vi har fått et nettsted som jeg tror er til stor nytte og interesse for dem som arbeider innen eller med kulturskolen, eller på annet vis har et engasjement for det som skjer i skoleslaget. Forhåpentligvis vil nettstedet nå også framstå mer spennende også for de som har mer perifert forhold til kulturskolen, sier Oddvin Vatlestad, konstituert direktør i Norsk kulturskoleråd.

 

Brukervennlig - ikke fancy

 

Norsk kulturskoleråds IKT-arbeid ledes av Lars Emil Johannessen, han har også vært den som har trukket i trådene for å få nye www.kulturskoleradet.no opp å stå. Men det meste av det praktiske arbeidet er utført av rådets informasjonsleder Egil Hofsli (bildet) og IT-konsulent Ove Davidsen hos Ekomm. Dette firmaet er Norsk kulturskoleråds leverandør av FirstClass, som er Norsk kulturskoleråds plattform både for intranett og internett.

 

– Vi har vektlagt det å gjøre nettstedet maksimalt brukervennlig, innenfor de rammer vi har måttet forholde oss til hva gjelder økonomi og tidsforbruk. I størst mulig grad skal det være innlysende hvor man skal finne ulik informasjon om rådets virksomhet og annet som har med skoleslaget å gjøre. Struktur og innhold har vært prioritert, mens fancy design og fikse, men kanskje ikke så nyttige løsninger har blitt valgt bort i første omgang, sier Hofsli til Kulturtrøkk.

 

– Skal være levende

 

Nye www.kulturskoleradet.no skal i følge Hofsli bli et levende nettsted. Med det mener han at det hyppig skal legges ut nyheter der, at det skal være aktivitet som gjør at en får lyst og kanskje kjenner behov for å vende tilbake ofte.

 

– Vi vektlegger nyhetsarbeidet. Vi går ikke ut med garantier om nye nyheter daglig, men rådet har bestemt at nettstedet er rådets viktigste nyhetskanal nå og det skal vi vise i praksis, sier Hofsli.

 

Ellers trekker han fram nye innslag som KulturskoleGlimt som til en hver tid skal vise ferske glimt av hva som foregår rundt om i kulturskolelandet. Et nytt Forum er også på plass. Der kan en diskutere alt som har relevans for kulturskolen, søke tips hos andre og der fins sågår et helt gratis bruktmarked hvor en kan kjøpe og selge instrumenter, noter og utstyr.

 

– Så må vi nevne Kulturskoleguiden. Dette er en forenklet, men likevel veldig nyttig versjon av Norsk kulturskoleguide, som jo utgis i bokform hver høst. Her kan en med noen få tastetrykk kjapt finne fram til en kulturskoles adresse, en kulturskolerektors e-postadresse eller en oversikt over alle kulturskoler i et fylke, sier Hofsli.