Lennart Winnberg er død

img_264.jpg
BORTE: Lennart Winnberg er død. (Foto: privat)
30.03.2008 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Lennart Winnberg er død

GÖTEBORG: En skandinavisk nestor innen musikkpedagogikk er borte.

 

Svenske Lennart Winnberg (58) døde under en arbeidsreise i Mexico 17. mars. Winnberg har hatt mye med den norske kulturskolen å gjøre. Meningen var at han skulle være kursholder under Kulturskoledagene i Stjørdal i september.

 

Lennart Winnberg var en svært anerkjent og driftig mann som i sitt yrkesliv glødet for å utvikle og fornye musikkpedagogikken. Han arbeidet som universitetslektor i Göteborg samtidig som han hadde mye på gang som frilanser. I Norge er han nok mest kjent for sitt prosjekt "Från öra till hjärta", som handler om å integrere gehørspill og improvisasjon med notelesing.

 

I 2003-2005 ledet Winnberg et prosjekt ved Larvik kulturskole, der målet var at både skolens musikklærere og skolekorpsenes dirigenter skulle videreutdanne seg med fokus på solmisasjon, gehørspill, improvisasjon samt noteskriving og notelesning.

 

Fra 2003 arbeidet han med å bygge opp et utdanningstilbud for musikklærere i Mexico City.

Hans ferskeste satsing var EU-prosjektet "Integrated teaching methods", som ble startet i oktober i fjor og som skal vare fram til høsten 2009. Dette prosjektet er også Norsk kulturskoleråd involvert i som partner.

 

Prosjektet vil ble videreført tross Winnbergs bortgang. Men Winnbergs visjoner, kunnskap, kompetanse og entusiasme vil nok bli sterkt savnet både i dette prosjektet og i alle sammehenger der han var involvert.