Norsk kulturskolefestival: - Det skal syde av ung kreativitet

img_744.jpg
GA JERNET: Cash fra Holtålen spilte rock med trøkk i Dokkhusparken.
06.05.2014 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Norsk kulturskolefestival: - Det skal syde av ung kreativitet

TRONDHEIM: Tidenes første utgave av Norsk kulturskolefestival skal bli en vital og spennende arena der barn og unge kan utfolde seg kreativt med tagtool, spraylakk og sjablonger, bygge skrotskulpturer og skape kunst i urbant utemiljø. Og alt er gratis å delta på.

 

Se bildegalleri fra Norsk kulturskolefestival 2014 samt noe mer fra UNG 2014

 

SISTE: Se konsertprogrammet

 

Se kart over festivalområdet på Solsiden - med program

 

Det skal boble av ungdomskultur i Trondheim i juni 2014, når storarrangementet UNG 2014 finner sted. Norsk kulturskolefestival arrangeres av Norsk kulturskoleråd og er en del av UNG 2014. En selvstendig festival, i samspill med de andre delene av UNG 2014.

 

Kulturskolefestivalen arrangeres 26. og 27. juni, og de fire ulike verkstedkurstilbudene er åpne for alle barn og unge som har lyst til å lære mer om samt skape egen og/eller felles kunst. Festivalen foregår på Solsiden i Trondheim, det meste skjer i Dokkhusparken, men ett kurs arrangeres i lokalene til Kunstakademiet i Trondheim, i Innherredsveien.

 

Påmelding for gratis deltakelse på verkstedkurs kan du gjøre her

 

Programmet for Norsk kulturskolefestival 2014 med omtaler

 

Kortversjon av programmet for Norsk kulturskolefestival 2014 - én side

 

Kurstilbudene

 

I løpet av de to dagene kulturskolefestivalen varer, gis det fire ulike kurstilbud, som tilbys parallelt i tre omganger. Du kan altså få med deg tre ulike kurs, i tillegg til å delta på visningen (der festivalkunsten vises fram) om ettermiddagen fredag 27. juni.

 

Kurstilbudene er følgende:

 

  • Gatekunst v/ Rune Folgerø. Deltakerne får tegne og utvikle sine egne motiver som med sjablonger og spraylakk overføres på vegg.

  • Vår gate v/ Alf B. Gjerstad. Deltakerne får - i samspill med publikum - forske på relasjonen til andre mennesker ved å se hverandre for å få et dypere innblikk i oss selv.

  • Skrotskulptur v/ Margrethe Loe Elde og Ingegjerd Mandt. Deltakerne får bygge en lyd- og skrotskulptur med gjenbruksmaterialer.

  • Tagtool v/ Andreas Brännlund. Deltakerne får bruke denne animasjonsteknikken til å tegne, animere og projektere bilder på mennesker, objekter eller en scene.

 

Sceneopptredener og UKM-utstilling

 

I tillegg til verkstedkursene blir det kultur å oppleve også fra en scene i Dokkhusparken. Her vil mange kulturskoleelever utfoldes seg med dans og musikk de to festivaldagene.

 

Ungdommens kulturmønstring er også en del av UNG 2014, og UKM-deltakerne får oss sjansen til å delta på verkstedkursene i Norsk kulturskolefestival.

 

For øvrig finner UKMs egen kunstutstilling sted i Galleri KiT, som også er lokalisert nært festivalområdet. I gallerilokalene vil det også være en utstilling med elevarbeid fra Trondheim kommunale kulturskole.

 

Se interaktivt kart over festivalområdet på Solsiden

 

Se også nettstedet for UNG 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les flere nyheter!