KOM!-prosjekt førte til Benjaminprisen

img_266.jpg
PRISUTDELER: Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell. (Foto: Kunnskapsdepartementet)
30.01.2008 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

KOM!-prosjekt førte til Benjaminprisen

SKOTSELV: Skotselv skole er tildelt Benjaminprisen 2007 for sitt aktive arbeid mot rasisme og diskriminering.

 

Noe skolen ikke minst har synliggjort gjennom forestillingen ”På flukt” som skolen har samarbeidet med Øvre Eiker kommunale musikk- og kulturskole om. Skolene produserte denne forestillinga som del av Norsk kulturskoleråds utviklingsprogram Kreativt OppvekstMiljø (KOM).

 

Statsråd delte ut prisen

 

Statsråd Bård Vegard Solhjell delte ut prisen til Skotselv skole i slutten av januar, skriver nettstedet Eikernytt.no. Prisen deles årlig ut til en skole som arbeider aktivt mot rasisme og diskriminering, og består av 100.000 kroner og en miniatyr av bysten av Benjamin Hermansen, som 15 år gammel ble drept i et rasistisk og nazistisk motivert drap i Oslo i 2001. Prisen ble delt ut for første gang i 2003.

.

Skotselv skole utmerker seg med langsiktig forebyggende arbeid mot rasisme og diskriminering på en kreativ og inkluderende måte. Deres antirasistiske arbeid inkluderer elever, lærere og ledelse, og det er et nært samarbeid med foreldre og lokalmiljø. Dette vises særlig godt gjennom skolens arbeid med forestillinga «På flukt». Hele skolen, i samarbeid med skolekorpset og musikk– og kulturskolen i Øvre Eiker, har arbeidet med denne forestillingen over tid.

 

Toleransereise

 

Skolen arbeider også ukentlig med opplegget «Det er mitt valg», som handler om sosial og etisk kompetanse. I tillegg drar elever på tiende trinn hvert år på en «toleransereise» til konsentrasjonsleirer i Tyskland, og skolen har en «toleransebank» med gode ideer til arbeid for toleranse. Skolen og kommunen har også skrevet under en erklæring om at Skotselv skole skal være en mobbefri skole.