Per Inge Torkelsen til Kulturskoledagene 2009

img_217.jpg
TIL KULTURSKOLEDAGENE: Per Inge Torkelsen (Foto: Samlaget)
18.03.2009 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Per Inge Torkelsen til Kulturskoledagene 2009

SOLA: Kulturskoledagene 2009 skal helst være stint av mening, men det skal være mye moro også.

 

Det skal merkes både innlednings- og avslutningsvis. Per Inge Torkelsen (bildet) er klar som ankermann, Are Kalvø tar seg av åpningsetappen.

 

At Kalvø åpner Kulturskoledagene 2009 har vært kjent ei stund. Nå kan Kulturtrøkk fortelle at Per Inge Torkelsen skal avslutte Kulturskoledagene 2009. Det blir trolig både til å le og lære av, og kanskje også til å bli provosert av. Torkelsen kommer iallfall til Kulturskoledagene med kjærlighet til skoleslaget:

 

– Kulturskolen er en fantastisk institusjon. Delvis fordi den gjør oss oppmerksom på andre verdier enn byer i Belgia og hvem som treffer ballen. Kulturskolen gjør oss, bevisst og ubevisst, i stand til å oppleve estetisk nytelse som ikke kan måles i meter eller kilo, som sjelden kan måles i kroner og øre, men som gir oss større bredde, dybde og høyde i livskvalitet, sier Per Inge Torkelsen til Kulturtrøkk.

 

– Jeg har sjøl hatt lite nærkontakt med kulturskolen, men ungene har vært innom og er i dag deilig opptatt av musikk. Jeg har vært så heldig at jeg har fått opplevd mange flotte kulturskoleforestillinger, sier Torkelsen, som sjøl spilte piano i yngre år.

 

Politiker og klovn

 

Per Inge Torkelsen (56 år 21. mars) er komiker, forfatter, radiokåsør og selverklært klovn (yrkestittelen i telefonkatalogen). Men han kan mer enn å klovne og skrive og prate morsomt. I 2007 ble han valgt inn i bystyret i Stavanger for Venstre. Han var partiets kandidat nummer 59, men ble kumulert opp til fast plass i bystyret.

 

Torkelsen er utdannet adjunkt, men best kjent som humorist. Han har jobbet som postmann, skraphandler, illusjonist og har sågar vært norgesmester i tryllekunst. Han holder foredrag for bedrifter og er en engasjert debattant.

 

28 000 tegneserier

 

Torkelsen eier en av landets største tegneseriesamlinger; over 28 000 hefter. Han er også kjent for bøker som "Den store stygge idrettsboka", "Den store norske begravelsesboka" og ”Den store, stygge eldreboka", alle utgitt på Samlaget. Han har hatt suksess også innen revy og teater.

 

Torkelsen har moret mange med sine elleville utspill, men også såret en del, noe han har fått svi for både fysisk og økonomisk ved enkelte anledninger.