Ap lover kulturskole til alle

img_540.jpg
KULTURSKOLELØFTE: Helga Pedersen, nestleder i Arbeiderpartiet, har ledet arbeidet med nytt partiprogram. (Foto: regjeringen.no)
09.02.2013 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Ap lover kulturskole til alle

OSLO: Kulturskolen skal inn som en integrert del av skolefritidsordningen i alle kommuner. Staten tar regningen, i første omgang som øremerkede overføringer til kommunene. Det lover Ap i sitt nye partiprogram.

 

Arbeiderpartiet vil gjøre kulturskoletilbudet tilgjengelig for alle. Alle kommuner får derfor plikt til å legge deler av kulturskolens tilbud inn i skolefritidsordningen (SFO) eller skoletiden, om Ap får det som partiet vil.

 

Det bekreftet Arbeiderpartiets nestleder, Helga Pedersen overfor Aftenbladet. Hun har ledet arbeidet med nytt partiprogram. I et intervju med Aftenbladet sier Pedersen at programkomiteen har som utgangspunkt at skolene i første omgang skal legge en time kulturopplæring ukentlig til skoletiden for elevene i 1. til 4. klasse.

 

- I likhet med andre reformer og nye oppgaver, ser jeg for meg at det øremerkes penger til dette de første årene, og så må vi vurdere om finansieringen etter hvert blir en del av de generelle overføringene til kommunene, sier Helga Pedersen til Aftenbladet.

 

Les hele artikkelen på aftenbladet.no

 

 

 

 

 

Les flere nyheter!