Hemsing-søstrene juryledere

img_952.jpg
img_952.jpg
17.12.2015 Hege Arstad (tekst) Cathrine Dokken (foto)
Del på:

Hemsing-søstrene juryledere

VALDRES/WIEN: For ti år siden ventet de selv i spenning på juryens avgjørelse. Nå skal fiolinyndlingene Ragnhild og Eldbjørg Hemsing lede juryen for Drømmestipendet 2016.

 

Merk: Dette er et kort utdrag av et større intervju med Ragnhild og Eldbjørg Hemsing som fins på drommestipendet.no her

 

Det er duket for et rollebytte for Ragnhild (27) og Eldbjørg (25) når de nå skal lede juryen som avgjøre hvilke unge kulturutøvere som skal få Drømmestipendet 2016. I 2005 kunne de som tenåringer selv tilføye Drømmestipendet til sine allerede imponerende cv-er.

 

– Drømmestipendet er som et kvalitetsstempel, og var veldig viktig for oss, selv om vi allerede hadde opplevd mye som musikere. Tildelingen var en flott anerkjennelse fra lokalsamfunnet som synliggjorde oss nasjonalt og ga oss påfyll av motivasjon til å jobbe videre for å realisere drømmen om å bli profesjonelle musikere, sier Ragnhild.

 

Ønsker å være gode forbilder

 

– Det er en stor ære å bli spurt om å lede juryarbeidet for en stipendordning som har betydd veldig mye for oss. Vi ønsker å være gode forbilder, og som juryledere for Drømmestipendet får vi også muligheten til å vise med å synliggjøre at drømmer faktisk kan gå i oppfyllelse bare en jobber hardt nok. Det er viktig med drømmer og høye målsettinger, men en må begynne i det små, være tålmodig og legge stein for stein, sier Eldbjørg.

 

– Drømmestipendet er en flott synliggjøring som gir barn og unge muligheter til å utforske og utvikle seg. Vi håper selvsagt at alle kommuner benytter seg av anledningen til å nominere noen av sine flotte, kulturutøvende ungdommer til Drømmestipendet 2016, avslutter Ragnhild.

 

Les hele intervjuet med Hemsing-søstrene på drommestipendet.no her

 

Tidligere juryledere

 

Før Hemsing-søstrene har disse vært juryledere for Drømmestipendet siden juryarbeidet ble organisert slik det er i dag:

  • 2009: Frode Alnæs

  • 2010: Ingrid Lorentzen

  • 2011: Mari Maurstad

  • 2012: Tine Thing Helseth

  • 2013: Rolf Løvland

  • 2014: Halvdan Sivertsen

  • 2015: Ketil Gudim

 

 

Les flere nyheter!