Kor Arti' digital oppusset - og nå med over 200 sanger

img_1074.png
img_1074.png
15.08.2016 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kor Arti' digital oppusset - og nå med over 200 sanger

TRONDHEIM: Læringsressursen Kor Arti' i digital utgave har fått et historisk løft. Nettstedet korarti.no framstår nå med både nytt utseende og mye nytt innhold, inklusive mange nye sanger - og er teknologisk bedre på alle vis.

 

Først: Her er 20 nye sanger på Kor Arti' digitale, som gjør at det nå er over 200 sanger å finne på korarti.no:

 

Bli med sangen / Bridge over troubled water / Beatles  Potpurri / Fem fine frøkner / Hallo, Hallo / Kveldsang for deg og meg / Let it go I / Ode til gymsalen / Ola Nordmann / Reflekssangen / Shuba duba / Spel Jonny, spel / Stand by me / Sunday people / Svingensongen / Ta ikke leken fra meg / The logical song / Vise om byen Hiroshima / Værpotpurri / Yo pregunto.

 

 

Nye korarti.no skal nå fungerer utmerket på både datamaskiner, nettbrett og mobiltelefon (og da snakker vi om alle smarttelefoner, uavhengig av hvilket operativsystem de drives av).

 

Nye sanger, bedre søkemotor

 

En ny søkemotor som gjør det mulig å søke på både sangtitler og -kategorier samt komponister og tekstforfattere. En vil også se en oversikt over de mest populære sangene fra uke til uke.

 

Samtidig framstår hele nettstedet korarti.no i et friskere og mer tiltalende design. Det er fem år siden korarti.no så dagens lys, og rådgiver Bård Hestnes hos Norsk kulturskoleråd, som er prosjektleder for Kor Arti’ digital, synes det nå var på høy tid å ta læringsressursen til nye høyder. – Det er viktig for oss at Kor Arti’ digital kan benyttes til fulle på de teknologiske plattformene barn og unge benytter, sier Hestnes.

 

Ny leverandør: Arego

 

– Vi har også skiftet leverandør av digitale tjenester. Digitalbyrået Arego er vår nye samarbeidspartner, og korarti.no er også flyttet over i et systemrammeverk som heter Starlight CMS. Dette for at vi skal kunne gi brukerne av Kor Arti’ digital en meget brukervennlig tjeneste, sier Bård Hestnes.

 

Arego er fra før Norsk kulturskoleråds samarbeidspartner når det gjelder nettstedene kulturskoleradet.no og umm.no. Hestnes er svært tilfreds med Aregos medvirkning i utviklingen av korarti.no. Han gir selskapet kreditt for å ha levert mange smarte innspill som medfører at nettstedet brukervennlighet har økt.

 

– Kom gjerne med ønsker og innspill

 

Nettstedet korarti.no vil i framtida bli et mer levende nettsted, der Norsk kulturskoleråd håper at skoler som bruker Kor Arti’-repertoaret vil dele eksempler på hvordan sangene kan brukes i undervisningen. Bård Hestnes inviterer også alle brukere av Kor Arti’ digital til å komme med ønsker om nye sanger, innspill på forbedringer o.l.

 

– I løpet av høsten skal enda flere nye sanger komme med. Og flere vil komme både kommende skoleår og senere. For selv om høstens Kor Arti’-kurspakke er den tjuende og siste, er planen at Kor Arti’ digital og korarti.no skal være et levende og oppdatert tilbud, som også jevnlig tilbyr nye sanger i årene framover, sier prosjektleder Bård Hestnes.

 

Les om høstens Kor Arti'-kurstilbud

 

 

Les flere nyheter!