Kor Arti' 20 kursmeny

img_1064.JPG
img_1064.JPG
19.06.2016 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Kor Arti' 20 kursmeny

TRONDHEIM: Ingen høst uten: Kor Arti'-kurs tilbys i 14 byer kommende høst. Cd og hefte er under produksjon til Kor Arti' volum 20.

 

Mer informasjon og påmeldingsmulighet til alle høstens Kor Arti'-arrangement

 

Les også om Kor Arti's jubileumsmarkering på Røros 29.-30. november

 

Men nå er det siste verset for Kor Arti' som skal skrives. Kursopplegget med tilhørende cd og hefte er ikke et framtidig satsningsområde for Norsk kulturskoleråd. Så høstens Kor Arti'-turné blir den siste. 

 

20 år er kanskje "ingen alder", men så er det absolutt noen år likevel. I 1997 kom den første «Kor Arti' volum 1». I vedlegget for den cd-en står det: «Det er en glede for oss å kunne oppfylle et samstemt ønske fra sang-Norge om å få akkompagnement til sangene brukt på Kor Arti'-kursdagene». Og dermed ble det starten på en lang og artig historie. i regi av Norsk kulturskoleråd.

 

- En kursslager

 

- Kor Arti' ble en kursslager. Og vi har forsøkt en tallmessig oppsummering: 20 år – 350 sanger – 25.000 lærere -  250.000 elever - minst, sier Ingrid Almås, prosjektleder for Norsk kulturskoleråd, som har med seg Ragnhild Skille og Bård Hestnes i prosjektledelsen.

 

- Vi holder fortsatt lovnaden om at det skal bli livlig, lekende, lærerikt og levende på Kor Arti’-kursene. Lærere og ledere i både kultur- og grunnskoler, samt andre som ser nytten i å få nye impulser og ny kompetanse innen sangfeltet, er hjertelig velkommen til vår avslutningsturné for Kor Arti', sier Almås.

 

Men Kor Arti' vil i aller høyeste grad leve videre på vår digitale plattform korarti.no, sier Almås. Og der skjer det mye spennende fra høsten av, mer om dette i egen nyhetssak som publiseres om få dager her på kulturskoleradet.no.

 

16 kurs - 14 byer 

 

Men først skal Kor Arti' volum 20 gjennomføres, med stil og med høy kvalitet. Nytt kursmateriell i form av cd og hefte skal produseres. I alt er det planlagt 16 kurs i 14 byer landet rundt, og allerede nå kan du melde deg på det kurset som passer deg best.

 

I høst presenteres Kor Arti’ volum 20 i følgende byer, i tidsrommet 26. oktober - 30. november: Alta, Tromsø, Bodø, Sandnessjøen, Trondheim, Molde, Førde, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Skien, Oslo, Hamar og Røros.

 

Kurset på Røros blir for øvrig en "spesialutgave", et todagers kurs med både festmiddag og konsert inkludert, og dette blir Kor Arti' sin store jubileumsmarkering. Også hit er alle som har lyst til å delta velkommen. Mer om denne jubileumsmarkeringa her.

 

Merk: På kulturskoleradet.no kan du også bestille tidligere utgitt undervisningsmateriell i Kor Arti'-serien. Det gjør du her.

 

- Kom med den stemmen du har

 

– Ingen forkunnskaper trengs for å delta på et Kor Arti'-kurs - det viktigste er at du ønsker å bruke din stemme sammen med andre, sier Ingrid Almås.

 

Er du utdannet innen faget er det selvsagt ingen hindring. Her blir det mye å lære uansett. Deltakerne er ansatte fra kulturskole, grunnskole, barnehage og videregående skole fra hele landet. Med fokus på faglig utvikling og egenaktivitet presenteres undervisningsmateriellet på en profesjonell måte.

 

Kursholderne jobber i team og har lang erfaring fra både undervisning og korledelse av barn, unge og voksne samt erfaring som utøvende musikere. Som i alle år ønsker Norsk kulturskoleråd å sette sammen et repertoar som både ivaretar den norske sangskatten samt byr på sanger som fenger barn og unge anno det aktuelle året. Repertoaret ønsker en å holde mest mulig hemmelig fram til kurssesongen er i gang.

 

Utenom prosjektledelsen vil Morten Huuse også denne gangen være den viktigste medspilleren – i en rekke roller. Huuse tjenestegjør både som arrangør, musiker og tekniker i forbindelse med cd-produksjonen. I tillegg er han med på det ene av de to teamene som reiser landet rundt og kurses folket. På Huuses team fins for øvrig Almås og Hestnes samt Kristin Elvsveen Witry. Det andre teamet består av Ragnhild Skille, Marianne Tovsrud Knutsen og Tor Egil Skaar.

 

Kor Arti’ i digital nettutgave

 

Norsk kulturskoleråd tilbyr også et rikt sangutvalg fra Kor Arti’-serien i digital nettutgave. Gjennom skolens egen læringsplattform kan elever, lærere og foreldre logge seg på og få tilgang til tekster, notasjon og lyd fra Kor Arti’-repertoaret. Over 200 sanger fins nå tilgjengelig på Kor Arti' digital som du finner på nettstedet korarti.no.

 

Merk: Neste skoleår skjer det nye og spennende ting på og med korarti.no. Mer om dette kommer innen kort tid – følg med her på kulturskoleradet.no.

 

 

Les flere nyheter!