UKM-festivalen 2016

img_1069.png
FESTIVAL: UKM-festivalen 2016 byr på et bredt spekter av kulturopplevelser som alle kan ta del i. (Foto: ukm.no)
21.06.2016 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

UKM-festivalen 2016

TRONDHEIM: 24. – 28. juni fylles igjen Trondheim med kreative ungdommer fra hele landet. Blant disse er mange hundre kulturskoleelever, som her får vist fram sine kulturelle uttrykk på flere arenaer.

 

På den nasjonale UKM-festivalen møtes nesten 600 ungdommer til fire dager med forestillinger, verkstedkurs, konserter, filmvisninger, kunstutstilling, tv-produksjon, sosialt samvær og masse annet.

 

De fleste deltakerne er mellom 15 og 20 år, og alle har de felles at de er interessert i - og gode på - noe som har med kultur å gjøre. Som publikummer kan du oppleve både musikere, dansere, skuespillere, kunstnere, filmskapere, fotografer, reportere, arrangører, konferansierer, stand-up komikere og forfattere utfolde seg på mange arenaer. Mange av disse vil markere seg grundig i norsk kulturliv framover, og som publikummer kan du her oppleve framtidige stjerner relativt tidlig i sine karrierer.

 

For deg som vil oppleve UKM-festivalen som publikummer, er det lørdag 25., søndag 26. og mandag 27. juni som er dagene å ta turen til Midtbyen i Trondheim, hvor det er svært mye å få med seg da.

 

Alle som vil kan kjøpe festivalpass til 180 kroner. Men er du under 20 år er alt gratis. Billetter kjøpes i billettluka i Olavshallen eller hos Billettservice.

 

De fleste av festivalens aktiviteter foregår i Olavskvartalet. Også de som du som vanlig publikummer kan ta del i. Her blir det blant annet flere forestillinger i Olavshallens store sal, og det blir kunstutstilling i Olavshallens lille sal.

 

Ellers blir det filmforestilling i Nova kino, UKM-show på Lade i forbindelse med Skandia Cup, akustisk konsert i Vår Frue kirke og utekonsert på Solsiden.

 

Mye mer informasjon finner du på ukm.no her

 

 

Les flere nyheter!