KAD - oppusset

img_1070.png
img_1070.png
23.06.2016 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

KAD - oppusset

TRONDHEIM: Læringsressursen Kor Arti' i digital utgave vil om kort tid få et historisk løft. Nettstedet korarti.no vil ved skolestart i august framstå med både nytt utseende og mye nytt innhold, inklusive mange nye sanger - og teknologisk bedre på alle vis.

 

Nye korarti.no og nettstedets mange tjenester og muligheter, vil fra 15. august fungere glimrende på både datamaskiner, nettbrett og mobiltelefon (og da snakker vi om alle smarttelefoner, uavhengig av hvilket operativsystem de drives av).

 

Nye sanger, bedre søkemotor

 

I den nye versjonen av Kor Arti’ sin nettressurs vil en fra skolestart blant annet ha tilgang til over 200 sanger, og en ny søkemotor som gjør det mulig å søke på både sangtitler og -kategorier samt komponister og tekstforfattere. En vil også se en oversikt over de mest populære sangene fra uke til uke.

 

Samtidig vil hele nettstedet korarti.no framstå i et friskere og mer tiltalende design. Det er fem år siden korarti.no så dagens lys, og rådgiver Bård Hestnes hos Norsk kulturskoleråd, som er prosjektleder for Kor Arti’ digital, synes det nå var på høy tid å ta læringsressursen til nye høyder. – Det er viktig for oss at Kor Arti’ digital kan benyttes til fulle på de teknologiske plattformene barn og unge benytter, sier Hestnes.

 

Ny leverandør: Arego

 

– Vi har også skiftet leverandør av digitale tjenester. Digitalbyrået Arego er vår nye samarbeidspartner, og korarti.no er også flyttet over i et systemrammeverk som heter Starlight CMS. Dette for at vi skal kunne gi brukerne av Kor Arti’ digitale en meget brukervennlig tjeneste både nå og framover, sier Bård Hestnes.

 

Arego er fra før Norsk kulturskoleråds samarbeidspartner når det gjelder nettstedene kulturskoleradet.no og umm.no. Hestnes er svært tilfreds med Aregos medvirkning i utviklingen av korarti.no. Han gir selskapet kreditt for å ha levert mange smarte innspill som medfører at nettstedet brukervennlighet øker når korarti.no relanserer 15. august.

 

– Kom gjerne med ønsker og innspill

 

Nettstedet korarti.no vil i framtida bli et mer levende nettsted, der Norsk kulturskoleråd håper at skoler som bruker Kor Arti’-repertoaret vil dele eksempler på hvordan sangene kan brukes i undervisningen. Bård inviterer også alle brukere av Kor Arti’ digital til å komme med ønsker om nye sanger, innspill på forbedringer o.l.

 

– I løpet av høsten skal 30 nye sanger være på plass. Og flere vil komme både kommende skoleår og senere. For selv om høstens Kor Arti’-kurspakke er den tjuende og siste, er planen at Kor Arti’ digital og korarti.no skal være et levende og oppdatert tilbud, som også jevnlig tilbyr nye sanger i årene framover, sier prosjektleder Bård Hestnes.

 

Les om høstens Kor Arti'-kurstilbud

 

 

Les flere nyheter!