Ordkunst fagsamling

img_1067.jpg
img_1067.jpg
17.06.2016 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Ordkunst fagsamling

HAMAR: Faget skapende skriving – eller ordkunst som det også kalles – er fortsatt bitte lite i kulturskolesammenheng. Norsk kulturskoleråd vil stimulere til vekst, derfor kommer nå pilotprosjektet Ordkunst underveis.

 

Ordkunst underveis sparkes i gang kommende høst. Selv om prosjektet omfatter bare en liten håndfull utvalgte  kulturskoler, er ordkunstentusiaster ved andre kulturskoler - og andre steder - svært velkommen til noen av møtepunktene som inngår i prosjektet. Som Pedagogdagene 2016 og Litteraturfestivalen i Grue 2016.

 

Norsk kulturskoleråd er i ferd med å ferdigstille den nye rammeplanen for kulturskolen, «Mangfold og fordypning», og inkludert i den er en fagplan for skapende skriving. I dagens kulturskoler er det ikke mange som har et tilbud innen faget skapende skriving, eller ordkunst som faget også kalles.

 

– Over sommeren setter vi i gang pilotprosjektet Ordkunst underveis. Med det er vi i startfasen for å få flere kulturskoler til å tilby faget. Enten som et eget, fast tilbud, eller i samarbeid med en ekstern part på prosjektbasis, sier Elin Kvernmoen, rådgiver og kontaktperson for skapende skriving i Norsk kulturskoleråd.

 

– De kulturskolene som har meldt seg har oppstart av prosjektarbeidet fredag 19. august, i forbindelse med Pedagogdagene 2016, på Norsk Barnebokinstitutt i Oslo. Her er det også mulighet for andre å melde seg på det faglige tilbudet Pedagogdagene tilbyr innen skapende skriving, sier Kvernmoen.

 

Fagsamling i Grue i november

 

– Videre vil de ha en samling under Litteraturfestivalen i Grue 17. - 18. november 2016. Norsk kulturskoleråd arrangerer da en fagsamling for de som er interessert i ord, både i og utenfor kulturskoleverdenen. Det vil si deg som jobber innen skapende skriving, formidling, litteraturarv eller skole - kort sagt alle som er ordinteressert, sier Elin Kvernmoen.

 

Program og påmelding

 

Overskrift for samlinga er «Hvordan kan kulturskolen og fagmiljøet samarbeide for å få flere ord av barn og unge?». Og her er programmet:

 

17. november

 • Ordkunst underveis – en introduksjon av pilotprosjektet

 • Fagplanen for skapende skriving

 • Samarbeidspartnere – idémyldring: «Hva kan man finne på sammen?»Erfaringsdeling: eksempler på gode prosjekt som er gjennomført

  • Organiseringsmodeller

  • Oppstart av mulige samarbeid

 • Erfaringsdeling: Eksempler på gode prosjekt som er gjennomført

 

18. november

 

Forfatteren og kursholderen Widar Aspeli har i forkant av fagsamlinga hatt skrivekurs med elever på niende trinn ved Grue ungdomsskole.

 

 • Elevene presenterer et utvalg tekster fra dette kurset

 • Aspeli holder et praktisk skrivekurs for voksne

 • Faglig dialog m.m. om organiseringsmåter m.m.

 • Hvor går veien videre?

 

Påmelding

 

Påmeldingsmåte: Påmelding gjøres per e-post til elin.kvernmoen@kulturskoleradet.no.

 

Påmeldingsfrist: 1. september 2016.

 

Deltakeravgift: 500 kroner per dag, inklusive lunsj.

 

Kvernmoen treffes også på telefon 905 55 827, om du behøver mer informasjon før påmelding.

Les flere nyheter!