Duun ansatt

img_1061.png
NY JOBB: Ann Evy Duun er ansatt i en nyopprettet prosjektstilling, som også innebærer å være rådgiver tilknytta Norsk kulturskoleråd Nord-Trøndelag. (Foto: Namdalsavisa)
16.06.2016 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Duun ansatt

STEINKJER: Norsk kulturskoleråd og KS har ansatt Ann Evy Duun som rådgiver/prosjektleder for felles kultursatsing i Nord-Trøndelag.

 

Ann Evy Duun (38) tiltrer jobben 1. september 2016. - Jeg ser fram til å starte i denne jobben, og synes det er spennende at to sentrale organisasjoner samarbeider om et felles kulturprosjekt, sier Ann Evy Duun. 

 

Stillingen er en toårig prosjektstilling, med mulighet for forlengelse. Avdeling for Utdanning i KS har arbeidsgiveransvaret, men i en del av stillingen skal Duun arbeide som rådgiver tilknytta Norsk kulturskoleråd Nord-Trøndelag.

 

Det er opprettet ei styringsgruppe med representanter fra KS og Norsk kulturskoleråd. Kontorstedet er Steinkjer ved KS Nord-Trøndelag sitt kontor på Fylkets hus.

 

Rektorerfaring fra to kulturskoler

 

Ann Evy Duun fra Fosnes har de siste årene vært rektor ved Namsos kulturskole. Der begynte hun etter å ha arbeidet som kulturskolekonsulent for Norsk kulturskoleråd Nord-Trøndelag, så Duun har god kjennskap til hvordan kulturskolerådet arbeider og virker.

 

Videre var Duun med i ekspertutvalget for kunst og kultur i opplæringen som våren 2014 ga råd til kulturministeren og kunnskapsministeren via rapporten «Det muliges kunst».

 

Duun har også vært rektor ved Fosnes kulturskole, og pedagog ved både kulturskolene i både Fosnes og Namsos.

 

Gleder seg til å implementere rammeplan

 

- Jeg gleder meg over å få komme tilbake til det sterke kompetansemiljøet i Norsk kulturskoleråd, og delta i implementeringsarbeidet av ny rammeplan for kulturskolen. Jeg er også veldig motivert til å kunne bidra til en bevisstgjøring av kultur som interessepolitisk område i KS, sier Duun.

 

- Det var likevel et vanskelig valg å skulle ta permisjon fra rektorstillinga i en så flott kulturskole som i Namsos, og jeg er takknemlig for at Namsos kommune gir meg denne muligheten til kompetanseheving, legger Duun til.

 

Varierte arbeidsoppgaver

 

Siden Ann Evy Duun skal tjene "to herrer" (som riktignok er ganske så samstemte om hva den nytilsatte skal gjøre), er det varierte arbeidsoppgaver som venter henne i den nye jobben. Både av regional og nasjonal karakter. Hun skal blant annet

 

  • bidra til bevisstgjøring av kultur som interessepolitisk område i KS, regionalt og nasjonalt
  • kartlegge hvilke kulturområder det er naturlig at KS og kulturskolerådet skal bygge kompetanse på og konsentrere seg om
  • få til en utstrakt medlemsdialog på områder som kommunenes eierrolle for kulturskolene og kultursektoren for øvrig
  • identifisere og initiere aktuelle FoU-prosjekt innenfor kulturområdet
  • lede og delta i prosesser sammen med både interne og eksterne aktører innen kulturområdet
  • delta i implementering av ny rammeplan for kulturskolene i Norge gjennom veilederkorps
  • løse arbeidsoppgaver i forhold til Norsk kulturskoleråd Nord-Trøndelag

 

 

Les flere nyheter!