Hjelper kulturskoler som vil bli inkluderingsarenaer

2018 JM 13.4.png
KULTURSKOLERELEVANTE KURSTILBUD: JM Norway har kursopplegg som kan være nyttig for kulturskoler som vi bli bedre på å inkludere.
13.04.2018 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Hjelper kulturskoler som vil bli inkluderingsarenaer

OSLO: JM Norway tilbyr kurs for kulturskoler som vil bli inkluderingsarenaer og lære mer om hvordan de kan utvikle musikkaktiviteter for unge flyktninger. Kurset er basert på mange års erfaring fra arbeid i asylmottak, og holdes av fagpersoner fra flyktningfeltet, musikkterapi og organisasjonsliv.

 

JM Norway er den norske seksjonen av Jeunesses Musicales International - verdens største nettverk for musikk og ungdom.

 

Les mer om kurstilbudet på nettstedet jmn.no her

 

Som organisasjon arbeider JM Norway for at barn og unge i hele Norge skal ha tilgang på musikk og kultur. Siden 2012 har organisasjonen jobbet med Musikkverksteder for unge asylsøkere. Organisasjonens kursholdere har reist rundt i landet og laget musikkaktiviteter for barn og unge på mottak.

 

Nå kommer det færre flyktninger til Norge, mottak legges ned og fokus skifter nå i stor grad fra mottakene til kommunene der flyktninger bosettes. – Vi har et felles ansvar for å legge til rette for mangfold og inkludering, men vi sitter ofte på hver vår tue. For at vi skal lykkes, må vi jobbe sammen, sier Karoline Kaarbø Asskildt, prosjektmedarbeider i JM Norway.

 

I 2018 starter JM Norway arbeidet med «It takes a village» - et prosjekt som tilbyr musikkverksteder for flere.

 

– Vi vil jobbe sammen med kulturskolene, kommunene og frivilligheten for å skape meningsfulle møteplasser gjennom musikkaktiviteter. I hver eneste kommune i Norge fins en potensiell møteplass med uvurderlig fagkunnskap, erfaring og lokal kompetanse: Kulturskolen. Vi ønsker å jobbe sammen med kulturskolen, være en brobygger og bidra med verktøy slik at vi sammen klarer å nå ut til alle barn og unge.

 

Ledere og lærere ved lulturskoler som ønsker tilbud om kurs, ønsker å ta en prat eller bidra med noen egne erfaringer oppfordrer av Kaarbø Asskildt til å ta kontakt med JM Norway via e-postadressen post@jmn.no.

 

Les også mer om kulturskolen som inkluderende arena på kulturskoleradet.no her

Les flere nyheter!