Tid for å søke plass på Little Steven’s Blues School

2018 Little Steven 17.4.png
SOMMERSKOLE: Little Steven’s Blues School kan være et bra kurstilbud til kulturskoleelever fra 13 år og oppover.
17.04.2018 Egil Hofsli (tekst og fotokollasj)
Del på:

Tid for å søke plass på Little Steven’s Blues School

NOTODDEN: Kulturskoleelever med fot for blues er svært velkomne til å søke om skoleplass på Little Steven’s Blues School på Notodden i sommer. Totalt er det plass til 80 deltakere på de to seminarene som utgjør årets bluesskole.

 

På littlestevensbluesschool.com kan du lese mer og registrere deg som søker

 

På Notodden har det i forbindelse med bluesfestivalen vært arrangert bandseminar for ungdom hvert år siden 1989. Sommeren 2015 besøkte Steven Van Zandt alias Little Steven seminaret for første gang, og etter det har han involvert seg sterkt i opplegget. I 2016 ble bandseminaret døpt om til Little Steven’s Blues School, og det ble satt opp to parallelle seksdagerskurs: Ett for aldersgruppa 13-18 år og ett for 19-26 år. Little Steven’s Blues School er et samarbeid mellom Notodden Blues Festival og Europas Blues Senter.

 

Overlappende - med hvert sitt instruktørteam

 

Årets to seminarer overlapper hverandre tidsmessig, men har hvert sitt instruktørteam. Begge kursene foregår i sammenheng med Notodden Blues Festival. Festivaldato i 2018 er 2.-5. august.

Deltakere på Bandcamp 1 (13-18 år) spiller, sover og spiser på Heddal ungdomsskole. De blir fordelt i band og jobber med arrangering av låter, låtskriving, digitale verktøy og sjangerkunnskap i samspill med andre. I løpet av uka vil deltakerne få besøk av artister fra festivalen samt inngang til noen av festivalens konserter. Seminaret toppes med en konsert på livescenen i Bok & Blueshuset der deltakerne spiller live for festivalpublikummet.

 

Deltakerne på Bandcamp 2 (18-26 år) samles til seminar på Bok & Blueshuset. Det inneholder Notodden kulturskole, Juke Joint Studio, «Blueseum», livescene med fast lyd/lysrigg og NBF sitt hovedkvarter – i tillegg til kinosaler og bibliotek. Notodden kulturskoles lokaler med fire fullt utstyrte øvingsrom for band pluss en rekke mindre øvingsrom, i tillegg til legendariske Juke Joint Studio til innspilling. Deltakere som trenger overnatting får bo på Notodden videregående skole, som er nærmeste nabo til Bok & Blueshuset.

 

Seminarinnhold

 

Little Steven’s Blues School er ment å være en samlingsarena for unge musikere innen rytmiske musikksjangre. Bandcamp 1 tar vare på bredden, Bandcamp 2 spisses mer mot en musikerkarriere og går dypere ned i bluesen. Arrangørens mål er at dette skal bli en smeltedigel for musikalsk utvikling for unge talenter. All rytmisk musikk springer ut av blues, og på Little Steven’s Blues School spilles alt fra blues til soul, funk, rock, hip hop, jazz m.m.

 

I løpet av seminardagene skal deltakerne gjennom en «musikerkarriere i miniatyr». Deltakerne får veiledning av instruktører som er både allsidige, profesjonelle musikere, og erfarne pedagoger. Hver enkelt deltaker vil være en del av et band, få individuell veiledning, jobbe med teknikk, formidling og konsertforberedelser. Arrangørene vil også flette inn metodikk fra Rock and Roll Forever Foundation. Hovedvekten ligger på samspill og utøvelse.

 

Rock and Roll Forever Foundation

 

Steven Van Zandt grunnla Rock and Roll Forever Foundation (RRFF) sammen med de ikke ukjente styremedlemmene Bruce Springsteen, Bono, Jackson Browne og Martin Scorsese. Det ble gjort med utgangspunkt i å motivere amerikansk ungdom til å fullføre skolegang og motvirke drop-out.

 

I utviklingsarbeidet med Little Steven’s Blues School jobber arrangørene tett sammen med RRFF, som ser samarbeidet som en mulighet til å bidra i talentutviklingen innen rytmiske musikksjangre. Samarbeidet vil kunne spille en viktig rolle i å utvide deltakernes kreative horisont, nettverk og potensiale og løfte fram muligheter til å løfte karrieren nasjonalt og internasjonalt.

 

Les mer om hvordan Rock and Roll Forever Foundation jobber med låtenes plass i historien

Les flere nyheter!