Nordeas innovasjonsstipend 2021: Nå er det mulig å søke

2021 Stipendillustrasjon 28.1.png
2021 Stipendillustrasjon 28.1.png
28.01.2021 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Nordeas innovasjonsstipend 2021: Nå er det mulig å søke

OSLO: Nå kan alle kommunale kulturskoler med spennende, innovative prosjektideer søke Nordeas innovasjonsstipend 2021. Stipendet, som er pålydende 100 000 kroner, skal deles ut for andre gang i år – til den kulturskolen som imponerer stipendjuryen mest med et innovativt prosjekt. Søkeportalen er åpen fram til og med 16. april 2021.

 

Bente Rasmussen, leder av Nordea kulturprogram, håper å kunne legge mange sterke søknader på juryens bord også i år, og oppfordrer alle kulturskoler til å tenke innovativt og arbeide med innovasjon. Nordeas innovasjonsstipend inngår i Nordea-prosjektet KUL-TUR som Nordea og Norsk kulturskoleråd samarbeider om. 

 

– Innovasjon kan være å endre prosesser eller skape noe helt nytt. Det kan være å bruke teknologi på en ny måte, etablere en ny samarbeidsrelasjon – eller satse på ny, spennende tverrfaglig undervisning. Og mye annet, sier Bente Rasmussen.

 

Viktig å begeistre juryen

 

– Har du noen gode råd til årets søkere, ut fra erfaringene dere har gjort dere med fjorårets stipendutdeling?

 

Jeg anbefaler alle å lese nøye gjennom informasjonen i kulturskolebanken.no før man lager og sender inn en søknad. Der ligger det gode, konkrete beskrivelser og tips til hva vi er ute etter og hva dere bør vektlegge i søknaden. Prosjektet bør være konkret og realiserbart, innen «rimelig» tid og budsjett. Og det all grunn til å tenke over følgende: Hvordan klarer vi å begeistre juryen?

 

 

Stipendet utdeles årlig, og stipendbeløpet på 100 000 kroner går til én kommunal kulturskole som velges ut av en jury etter en søknadsrunde. Fristen for å søke er 16. april 2021. Offentliggjøring av stipendmottaker samt stipendutdeling finner sted i Arendal under Arendalsuka 2021, en gang i tidsrommet 16.–18. august.

 

Dette er jurylaget

Juryen som skal vurdere søknadene på Nordeas innovasjonsstipend, ledes altså av Anita Krohn Traaseth. I juryen har Krohn Traaseth med seg Håvard Lindtvedt, sjef for Startup & Growth-avdelingen i Nordea, Une Tangen, seniorrådgiver ved KS Forskning, innovasjon og digitalisering, og Morten Christiansen, direktør i Norsk kulturskoleråd. Tangen er ny i år, og erstatter KS-kollega Anne Romsaas.

 

Les fyldigere nyhetssak om Nordeas innovasjonsstipend 2021 på kulturskolebanken.no

Les flere nyheter!