Fanfare for nytt samarbeid

img_105.jpg
TRE TROMPETERE: Ingvild Unander Netland (f.v.), Elise Kristiansen og Jonas Engestøl Wettre. (Foto: privat)
17.12.2010 Egil Hofsli
Del på:

Fanfare for nytt samarbeid

OSLO: Når tre trompetere fra Oslo musikk- og kulturskole spiller fanfare på to "tungvekter"-konserter i Oslo Domkirke 22. desember, er det samtidig en fanfare for et mulig forsterket samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Nordea - til norske kulturskolers beste.

 

Nordea og Norsk kulturskoleråd innledet våren 2009 et samarbeid, som kort fortalt handlet om å legge til rette for at utøvere fra lokale kulturskoler skal kunne få oppdrag av Nordea ulike regionsavdelinger. Nå arbeides det med en ny avtale, som kan innebære et enda tettere samarbeid.

 

- Norsk kulturskolerådet ser et samarbeid med en så seriøs og spennende samarbeidspartner som Nordea som en flott måte å markedsføre kulturskolene og kulturskolerådet.Vi tror et slikt samarbeid vil synliggjøre og bevisstgjøre kulturskolenes posisjon som lokale ressurssentra. Videre håper vi å skape en plattform hvor kulturskoleelever får vise sine talent i eget nærmiljø, sier Torkel Øien, kulturskolekonsulent i Norsk kulturskoleråd region øst. Etter det kulturskoleradet.no kjenner til kan han få en sentrale rolle i et eventuelt forsterket samarbeid.

 

Gratis Desembertoner

 

Konsertene i Oslo Domkirke er altså en slik plattform, eller arena, der kulturskoleelever får vist sine kunster i regi av Nordea. "Desembertoner" er tittelen på Nordeas to gratis julekonserter i Oslo Domkirke 22. desember, kl. 18.00 og 20.30. Kulturskoletrompeterne skal åpne det hele med "Fanfare for St. Edmundsbury" av Benjamin Britten, og så kommer det et kobbel med andre sterke og kjente bidragsytere på rekke og rad:

 

Odd Nordstoga, Dennis Storhøi, Nils Petter Molvær, Nightingales (Gunnhild Sundli, Heidi Ruud Ellingsen og Karianne Kjærnes), Quick med flere. Svein Sturla Hungnes er kunstnerisk leder, Atle Halstensen musikalsk leder.

 

Det er altså gratis å komme inne, og til hver konsert er det plass til 750 publikummere, som oppfordres til å komme i god tid, dørene åpnes 45 minutter før hver forestilling. Det blir anledning til å gi en pengegave til prosjektet Åpen kirke i regi av Oslo Domkirke og Kirkens Bymisjon.

 

 

Les flere nyheter!