Norsk skole får australsk drahjelp

img_120.jpg
NORSK OPPDRAG: Anne Bamford skal se den norske kunstfaglige opplæringen. (Foto: privat)
08.12.2010 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Norsk skole får australsk drahjelp

OSLO: Anne Bamford, den anerkjente australske professoren i kreativitet, kommer til Norge for å undersøke hvordan det står til med kunstfaglig opplæring.

 

Bamford er kjent for sin rapport "The Wow Factor", skrevet på oppdrag for UNESCO i 2006. Anne Bamford skal se på kreativitet i forhold til innovasjon, innflytelse på samfunnet, mangfold og likeverd.

 

I rapporten, som fikk tittelen "Wow-faktoren" på norsk (utgitt av Musikk i Skolen), belyser hun blant annet hvordan kunstfagene bedrer elevenes forhold til skolen og dermed læring i andre fag.

 

- Land som tar kunst og kultur i skolen alvorlig er også de samme landene som skårer høyt på PISA-undersøkelsen, sier Anne Bamford.

 

Frafall i britisk skole gikk ned etter at kreative bedrifter ble trukket inn skolen gjennom ”Creative Partnerships”. Er dette også en løsning på Kunnskapsminister Kristin Halvorsens satsningsområde i norsk skole?

 

Fra nå og til februar 2011 skal Bamford reise på kryss og tvers i Norge. På vegne av Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen skal kreativitet, innovasjon, musikk, dans, drama, og design under lupen.

 

Les flere nyheter!