Ny leder Valdres Sommersymfoni

img_774.jpg
img_774.jpg
29.09.2014 Egil Hofsli (tekst) Cathrine Dokken (foto)
Del på:

Ny leder Valdres Sommersymfoni

FAGERNES: Guro Kleven Hagen er på vei til å etablere seg som solist i verdensklasse, og har nå blitt kunstnerisk leder for festivalen Valdres Sommersymfoni.

 

Sin unge alder til tross har Guro Kleven Hagen (20) allerede markert seg som fiolinist og utøver på internasjonalt toppnivå. Hun lanserte sin første cd i vår til strålende kritikker, blant annet ble innspillingen hyllet av det ledende, klassiske musikkmagasinet Gramophone.

 

Guro Kleven Hagen fikk sin første musikalske opplæring i den lokale kulturskolen i Vestre Slidre, og har markert seg grundig i mange sammenhenger som tenåringsmusiker. Også i Ungdommens musikkmesterskap der hun ble Årets musiker i 2008. I 2004 fikk hun Drømmestipendet fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Nå står nye utfordringer på trappene, som kunstnerisk leder av Valdres Sommersymfoni.

 

Ønsker å videreutvikle festivalen

 

– Jeg håper å kunne fortsette den utviklingen festivalen har hatt de siste årene; et internasjonalt høyt nivå på festivalkonsertene og et spennende, variert konsertprogram, tilgjengelig for både valdrespublikummet, det tilreisende publikummet og kursdeltakerne, sier Kleven Hagen.

 

Valdres Sommersymfoni er en klassisk musikkfestival med utøvere av internasjonalt kaliber. I tillegg er sommersymfonien Nord-Europas største kurs for klassiske musikktalenter under 30 år. Både festivalen og kurset kjenner Kleven Hagen godt.

 

– Kommer med et blikk utenfra

 

– Vi tror hun vil utvikle både seg selv og Sommersymfonien og bringe nye impulser til landets viktigste festival innen klassisk musikk med spesielt fokus på unge utøvere, sier festivaldirektør Alf Richard Kraggerud, og legger til at selv om Kleven Hagen er fra Valdres og kjenner Sommersymfonien godt både som deltaker og musiker, kommer hun likevel med et blikk utenfra.

 

Første gang Kleven Hagen var på Valdres Sommersymfoni var hun seks år gammel.

 

– Sommersymfonien har vært en viktig del av min musikalske utvikling siden jeg første gang var med på kurset. Der fikk jeg høre mine største forbilder på nært hold for første gang. Jeg er veldig glad for denne muligheten og for at jeg kan bidra til at andre også får den muligheten jeg har fått de siste 14 årene, avslutter Kleven Hagen.

 

 

 

 

 

 

Les flere nyheter!