«Drømmestipendet er veldig viktig - også for samfunnet vårt»

2016 Joner 22.12.png
- VIKTIG STIPEND:- Drømmestipendet handler om samfunnsbygging, sier Johannes Joner, juryleder for Drømmestipendet 2017. (Foto: Media-Service)
22.12.2016 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

«Drømmestipendet er veldig viktig - også for samfunnet vårt»

OSLO: Drømmestipendet betyr veldig mye for den som blir nominert og den som får stipend. Men for meg handler Drømmestipendet om noe enda mer: Det handler om samfunnsbygging.

 

Det sier Johannes Joner, juryleder for Drømmestipendet 2017. Den erfarne skuespilleren synes det er en ærefull og viktig oppgave han har sagt ja til å utføre. Drømmestipendet har Joner klare meninger om, og de er av det entusiastiske slaget.

 

Se filmintervjuet med Joner, der snakker han blant annet om

Drømmestipendets verdi i samfunns- og kulturbygging,

betydningen av en «jeg ble sett»-opplevelse i egen ungdom og

hvor viktig dagens unge kulturutøvere er for morgendagens samfunn

 

– De unge menneskene som får Drømmestipendet, er faktisk de små spirene som etter hvert skal sikre at kultursamfunnet vårt blir sterkt også i framtiden. Unge mennesker er viktige, Drømmestipendet er veldig viktig, sier Johannes Joner.

 

Kjent fra teaterscener, film og tv

 

Johannes Joner (58) er et kjent navn og et kjent fjes for veldig mange, og både små og store. Han har fått flotte kritikker for veldig mye av det han har gjort som skuespiller og regissør. I denne adventstida har mange opplevd ham på tv-skjermen som oppfinneren IQ i NRKs adventsserie «Snøfall». Enda flere kjenner ham fra en annen adventsserie på NRK, «Jul i Blåfjell», der han spilte Lillegutt.

 

Johannes Joner, født i Haugesund og oppvokst i Stavanger, er utdannet ved Teaterhøgskolen. Han var vært ansatt både i NRK og ved Nationaltheatret, men siden 1988 har Oslo Nye Teater vært Joners hovedarbeidsgiver. Her har han gjort mange roller, også flere kvinneroller – og med stor suksess. Også innen film og tv-serier har det blitt mange roller på Joner.

 

Mer om Joners mange film- og teaterroller på Wikipedia her

 

Han har også hatt suksess som regissør med teateroppsetninger og spillefilmer. Han har også vært programleder for NRKs barne-tv-serie «Huset med det rare i».

 

Dessuten er Joner veldig mye brukt til stemmeskuespiller når utenlandske filmer skal «fornorskes». Også her har det vært svært mange gode kritikker å få for juryleder Joner.

 

I 2010 mottok Joner Hans Christian Ostrøs minnepris bl.a for sitt engasjement med å skape teater i Øst-Kongo.

 

Disse har vært juryleder for Drømmestipendet siden juryarbeidet ble organisert slik det er i dag:

 

  • 2009: Frode Alnæs
  • 2010: Ingrid Lorentzen
  • 2011: Mari Maurstad
  • 2012: Tine Thing Helseth
  • 2013: Rolf Løvland
  • 2014: Halvdan Sivertsen
  • 2015: Ketil Gudim
  • 2016: Eldbjørg Hemsing og Ragnhild Hemsing
  • 2017: Johannes Joner

Alt om Drømmestipendet finner du på drommestipendet.no

Les flere nyheter!