Høyres landsmøte fattet kulturskolevedtak

Kari-Anne Jønnes (t.v.) og Ingvill Dalseg. Faksimile fra avisa OPP.
Kari-Anne Jønnes (t.v.) og Ingvill Dalseg. Faksimile fra avisa OPP.
02.04.2022 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Høyres landsmøte fattet kulturskolevedtak

GARDERMOEN: Kulturskolen skal være en viktig samfunnsaktør som gjennom kunst- og kulturopplæring gir barn og ungdom kunnskap, glede og mestring, og bør være et reellt tilbud til alle som ønsker det. Så heter det i et vedtak fattet av Høyres landsmøte.

 

Vedtaket ble fattet i forbindelse med dagens resolusjonsdebatt, der et resolusjonsforslag om kulturskolen ble fremmet av delegatene Ingvill Dalseg og Kari-Anne Jønnes, fra henholdsvis Trøndelag og Innlandet.

 

De to landsmøtedelegatene håpet på forhånd at Høyre på helgas landsmøte skulle fatte et vedtak som viser at partiet deres vil bidra til at den kommunale kulturskolen blir et reelt tilbud for mange flere barn og unge enn den er per nå.

 

– Det (vedtaket, red.anm.) er viktig! Det finnes ingen innbytterbenk i kulturskolen, det er plass til alle og du er god nok som du er. Kulturskoler landet over gir barn og unge tilgang til kultur av høy kvalitet og er en svært viktig inkluderingsarena, skriver Kari-Anne Jønnes på Facebook, i en kommentar til vedtaket.

 

– Kulturskolen er en arena der barn og unge får muligheten til å utvikle sine kreative evner, utforske ulike kulturuttrykk, bli kjent med seg selv, oppleve mestring – og de får lære av pedagoger med mye kunnskap og kompetanse. Derfor er den kommunale kulturskolen viktig å fokusere – og bidra til at den brukes til beste for kommunens innbyggere, sier Ingvill Dalseg om i tillegg til å være kommunepoltiker i Oppdal og fylkespolitiker i Trøndelag, er styreleder i Norsk kulturskoleråd Trøndelag.

 

Dalseg mener jobben mange kulturskoler gjør også i forhold til inkludering viser hvordan en arena der det tilbys undervisning innen kunst og kultur kan bidra til å skape tilhørighet, fellesskap, deltakelse samt motvirke utenforskap.

 

Høyres landsmøte avholdes på Gardermoen 2. og 3. april. Mer om landsmøtet på hoyre.no her.

Les flere nyheter!