Fra juryleder for Drømmestipendet til ballettsjef

img_65.jpg
NY JOBB: Ingrid Lorentzen blir ballettsjef.
27.09.2011 Egil Hofsli (tekst) Erik Berg, Den Norske Opera &
Del på:

Fra juryleder for Drømmestipendet til ballettsjef

OSLO: Det er ikke bare hundrevis av drømmestipendmottakere som får et løft på ulike vis etter å ha fått et drømmestipend. Også Drømmestipendets juryledere kan få nye oppturer etterpå.

Drømmestipendets juryleder i 2010; Ingrid Lorentzen (bildet), blir iallfall ny ballettsjef i Den Norske Opera & Ballett.

 

– Det er med stor glede og tilfredshet at et enstemmig styre ved Den Norske Opera & Ballett i dag har ansatt Ingrid Lorentzen som ballettsjef og Per Boye Hansen som operasjef. Valget av disse to tydelige og visjonære profilene i det norske kulturlandskapet lover godt for utvikling og kunstnerisk vekst, sier styreleder Ellen Horn.

 

– Drømmeteam

 

Ingrid Lorentzen tiltrer stillingen 1. august 2012 for åremål på fem år. Som leder for Nasjonalballetten vil hun ha repertoaransvar og inngå i ledergruppen i Den Norske Opera & Ballett. Administrerende direktør Tom Remlov har ledet utvalgene som i går la fram sine innstillinger for styret:

 

– Dette er en historisk dag for Den Norske Opera & Ballett, og med disse to har vi fått et kunstnerisk lederteam som jeg bare kunne drømme om, sier Tom Remlov. – Ingrid Lorentzen er en høyt respektert og avholdt kunstner som har vært med på å skape den suksessen Nasjonalballetten nå opplever, og som samtidig har vært nysgjerrig og aktiv på mange felter i norsk kultur- og samfunnsliv.

 

Ingrid Lorentzen har gjennom sine 14 år som danser i Nasjonalballetten markert seg sterkt både i det klassiske og moderne repertoaret.

 

- Aldri har Nasjonalballetten hatt et bedre utgangspunkt og et større potensial enn nå. Jeg gleder meg enormt til å jobbe videre med akkurat dette kompaniet, og til å bygge en egen signatur som skal skille Nasjonalballetten fra andre ledende kompanier, sier Ingrid Lorentzen.

 

Les flere nyheter!