Kurser deg i (nesten) alt du vil

img_70.jpg
POPULÆRT TILBUD: Kor Arti' fins på Norsk kulturskoleråds kursmeny også dette skoleåret.
09.09.2011 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Kurser deg i (nesten) alt du vil

TRONDHEIM: Nytt skoleår, og ny kurssesong for mange. Norsk kulturskoleråd tilbyr klassikere som Kor Arti’ og Ut på golvet, men du kan også bestille noe helt spesielt til din kommune eller skole.

 

Kursbrosjyren finner du her

 

For i tillegg til velkjente, veletablerte tilbud i Norsk kulturskoleråds nye kurs- og konferanseprogram, retter vi først oppmerksomheten mot kulturskolerådets tilbud om såkalte bestillingskurs.

 

Bestillingskurs

– Kurs kan tilpasses ulike målgrupper og organiseres i samarbeid med våre egne kulturskolekonsulenter rundt om i landet eller andre lokale arrangører. Norsk kulturskoleråd har et stort faglig nettverk med svært dyktige og entusiastiske kursholdere innen alle fag og kulturuttrykk samt andre områder hvor kulturskoleansatte måtte føle for kursing og faglig påfyll, sier Ingrid Almås i Norsk kulturskoleråds fagseksjon.
Så da er det bare å ta kontakt per e-post til post@kulturskoleradet.no og du vil få et tilbud om ditt helt spesielle kurs.

 

Kulturskoledagene 2011

Så er det de fastsatte postene i Norsk kulturskoleråds kurs- og konferanseprogram, som du finner her. Første post er Kulturskoledagene 2011, som finner sted i Stjørdal 15.-16. september. Drøyt 400 deltakere samles.

  

Musikkteknologi - nettbasert

 

Neste kurs i gang er årets kurs innen musikkteknologi. Som de senere årene blir det også i år et internettbasert kurs, men i tillegg: dagskurs i musikkproduksjon.

 

Det internettbaserte kurset har i år tittelen ”Notasjon med gratisprogrammet MuseScore”. Kurset strekker seg over en seks måneders periode med oppstart 1. oktober. Håkon Kvidal er fortsatt læremester. Kurset vil blant annet handle om notasjon for ulike besetninger, distribusjon, akkompagnement og stemmelæring.

 

– Bruk av gratisprogram gjør at kulturskolene slipper utgifter til lisenser og arbeid med administrasjon av disse. I tillegg kan elevene og andre benytte programmene, noe som gjør at slik programvare enkelt kan integreres og utnyttes i undervisingen, sier Bård Hestnes, fagkoordinator for musikk i Norsk kulturskoleråds fagseksjon. Se også www.musikkteknologi.no.

 

Musikkproduksjon - dagskurs

Gjennom et nytt dagskurstilbud vil Norsk kulturskoleråd gi deg et innblikk i moderne musikkproduksjon. Dette blir en gjennomgang av produksjonsprosessens ulike faser med praktiske eksempler.

 

– Kurset vil være aktuelt både for dem som produserer musikk og de som underviser i komposisjon og musikkproduksjon ved hjelp av moderne musikkteknologi. Metodikk og estetikk vektlegges, og kurset er derfor relevant uansett hvilket program en benytter, sier Bård Hestnes. På kursdagen benyttes programmet Cubase 6.

 

Det blir fem dagskurs i høst, i henholdsvis Tromsø, Trondheim, Oslo, Bergen og Stavanger. 

 

Kor Arti’ - også på nett

 

Den mest kjente traveren i Norsk kulturskoleråds kursprogram er Kor Arti’. Som nå kommer i utgave nummer 15. Denne samsangdagen for lærere i både grunn- og kulturskole er stadig svært populær og samler tusenvis av deltakere hvert år. I år omfatter Kor Arti’-turneen 15 byer og 18 kursdager. Som før er to team på farten landet rundt i november, og ny cd og medfølgende hefte er under produksjon.

 

Men i tillegg har Kor Arti’ fått en digital avlegger, som i høst tilbys gjennom skolenes læringsplattformer samt via egen webinnlogging. Kor Arti’ Digital ble presentert i forrige Kulturtrøkk, og mer om dette finner du på www.korarti.no.

 

Ny konferanse: Nasjonalt fagforum

I november arrangeres også en helt ny konferanse med tittel Nasjonalt fagforum. Dette er tenkt å være et årlig arrangement for kulturskolepedagoger som underviser innen fagene dans, teater og visuell kunst. Fokus rettes mot fagenes egenart, identitet og utfordringer. Forumet arrangeres i år i Bergen 10. november, dagen før Kunstpedagogisk konferanse arrangeres i samme by.
 

Ut på golvet - dans og bevegelse 7

For de som vil ha ny inspirasjon og lærdom om dans og bevegelse i ulike former til bruk innen grunn- og kulturskole, er det bare å se fram til Ut på golvet - dans og bevegelse 7, som kommer våren 2012.  En helt ny pakke med cd og hefte er klar for presentasjon. Det er planlagt 13 kurs i 10 byer.
 

Lederkonferanse etter påske

 

Siste post Norsk kulturskoleråds kurs- og konferanseprogram for 2011-2012 er Kulturskolenes lederkonferanse 2012. Dette er tredje gang konferansen arrangeres ved Norges musikkhøgskole i Oslo, og som alltid i uka rett etter påske; denne gang blir det 12.-13. april 2012. Denne konferansen er kulturskoleledernes årlige møtested der debatt, kommunikasjon og kompetanseheving står i fokus gjennom plenumsforedrag og parallellseminar. Kulturskolenes lederkonferanse er et samarbeid mellom kulturskolerådet og Norges musikkhøgskole.

Les flere nyheter!