Bandseminar 2015

img_857.jpg
BANDSEMINAR: For 27. gang arrangeres det bandseminar for ungdom i forbindelse med Notodden Blues Festival.
11.05.2015 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Bandseminar 2015

NOTODDEN: Kulturskoleelever med musikk på timeplanen - både band og enkeltutøvere - kan ha nyttig lærdom og ditto erfaringer å hente ved å melde seg på årets bandseminar i forbindelse med Notodden Blues Festival.

 

Arrangøren inviterer ungdom som synger eller spiller et instrument til å spille i band sammen med likesinnede i fem dager. Det skjer på Notodden 27. juli - 1. august, der selve bluesfestivalen arrangeres fra 30. juli til 2. august.

 

Seminaret henvender seg til band- og korpsmusikanter som har et visst grunnlag på instrumentet sitt. Det er mulig både for enkeltinstrumentalister og hele band å søke på seminaret. Målgruppen er ungdom 13 til 18 år. Seminaret blir i 2015 arrangert for 27. gang. Antall deltakere på seminaret er begrenset til ca. 30 bandmedlemmer pluss blåsere.

 

Samspill pluss litt mer

 

Seminaret foregår på Heddal ungdomsskole, som ligger i landlige omgivelser cirka fem kilometer fra Notodden sentrum. Overnatting og bespisning skjer på skolen. Deltakerne tar selv med liggeunderlag og sovepose.

 

Årets instruktører er alle profesjonelle musikere med lang fartstid. Alle har undervisningserfaring og har vært instruktører på seminaret tidligere. Årets instruktørsekstett utgjøres av Bjørn Charles Dreier (gitar), Frode Hammersland (bass), Eirik Tovsrud Knutsen (keyboard), Marianne Tovsrud Knutsen (vokal, kor), Lage Thune Myrberget (trommer) og Knut Starheim (blåsere).

 

Hovedsakelig brukes undervisningstida på samspill i band. 

 

– Selv om vi har hovedfokus på samspill, kan du også få muligheten til egenundervisning hvis du ønsker det. Andre tema vi kan komme inn på er låtskriving, bransjekunnskap og utdanningsmuligheter innen musikk, sier Marianne Tovsrud Knutsen, som i tillegg til å være instruktør er leder for hele seminaret.

 

Vokalister vil få veiledning i stemmebruk og koring. Blåserne får veiledning i arrangering, samspill og improvisasjon.

 

– Vi skal også jobbe med sceneopptreden og formidling. Deltakerne blir delt inn i band som skal spille sammen hele uka. Det er også mulig å søke som fullt band og utvikle dere sammen, sier Tovsrud Knutsen.

 

Avsluttes med konsert

 

Seminaruka avsluttes med konsert på Bok & Blueshuset, som det gjøres liveopptak av.

 

Og nettopp gode konsertopplevelser er viktig inspirasjon for musikere. Et av bandene som spiller på årets Notodden Blues Festival vil opptre for seminardeltakerne.

 

I tillegg pleier seminardeltakerne å reise inn til Notodden sentrum for å få kjenne på festivalstemningen og få med seg en av de store konsertene. I fjor var også tidligere seminardeltakerne Amund og Henrik Maarud og bandet deres på besøk og hadde workshop med deltakerne, noe som var til stor inspirasjon for mange.

 

Mer informasjon og påmeldingsmulighet på bluesfest.no her

 

 

 

Les flere nyheter!