IRIS kammerorkester

img_862.jpg
PÅ TURNÉ: IRIS kammerorkester besøker og spiller i tre byer denne uka - sammen med Cateura fra Paraguay.
29.05.2015 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

IRIS kammerorkester

BERGEN: Når Cateura - orkesteret for resirkulerte instrumenter fra Paraguay - er på norgesturné første uka i juni spiller orkesteret med IRIS kammerorkester - et helt nytt orkesterinitiativ bestående av noen av landets fremste unge, klassiske musikere og kulturskoleelever fra IRIS-prosjektet.

 

Se egen sak om Cateuera

 

Sammen skal de to orkestrene holde konserter i Bergen (Grieghallen) 3. juni, Drammen (Union scene) 5. juni og Sandefjord (Hjertnes) 6. juni. Wolfgang Plagge er konferansier på disse konsertene.

 

Merk: Sondre Lerche er gjesteartist på konserten i Bergen onsdag.

 

Under konsertmester Sonoko Miriam Shimano Weldes ledelse møtes Norges fremste unge musikere - mange av dem kulturskoleelever - fra Ringerike, Bærum, Asker, Nedre Eiker, Sandefjord, Larvik, Drammen og Bergen.

 

Resultatet er et orkester med en vitalitet og en spilleglede du skal lete lenge etter og et friskt tilskudd til norsk musikkliv. Dette er hva som fins på programmet denne uka:

 

  • E. Elgar: Serenade for strykere, første sats
  • J.S. Bach: Konsert for to fioliner og orkester, første sats
  • P. Tchaikovsky: Serenade for strykere, andre sats
  • E. Grieg: Våren
  • B. Bartok Rumenske danser

 

IRIS-prosjektet er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Dextra Musica og er et felles løft innen musikkopplæring for barn og unge i store deler av Buskerud, Vestfold og Telemark.

 

Dextra Musica er et datterselskap av Sparebankstiftelsen DNB som låner ut verdifulle strykeinstrumenter til talentfulle norske musikere. Til gjengjeld bidrar musikerne til å inspirere barn og unge. Dextra Musica har siden 2008 hatt treårige satsingsperioder med kulturskolene i Oppland, Oslo, Akershus, Buskerud og Vestfold.

 

Mer om IRIS-prosjektet

 

Les flere nyheter!