Kulturskolens juleradio

img_942.png
KULTURSKOLERADIO: Kulturskolerektor Reidar Moursund (bildet) står bak Kulturskolens juleradio i Herøy. Spredning av julestemning og synliggjøring av kulturskole i samme (jule)pakke!
30.11.2015 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kulturskolens juleradio

SILVALEN: I Herøy kommune i Nordland synes mange det ikke blir skikkelig advent og jul uten Kulturskolens juleradio. For fjerde gang inviterer kulturskolerektor Reidar Moursund unge og eldre til å synge julesanger i kulturskolens julestudio.

 

Sånt blir det god, lokal og kulturell juleradio av det. Og noe andre kulturskoler trolig også kan få til, og dermed skape en god arena for å synliggjøre kulturskolen i sin kommune.

 

Juleradioen i Herøy kan kommunens 1.700 innbyggere og hele verden for øvrig låne øre til på Herøy kommunes nettsted: Herøyfjerdingen.

 

Første sending går «på lufta» 1. desember, og du finner Kulturskolens juleradio i Herøy ved å gå inn her.

 

Leter etter "ukjente" juleperler

 

– Konseptet er at jeg finner julesanger som ikke er blant de mest kjente. Disse lager jeg egne arrangement til, og spiller dem inn i vokalistenes toneart. Så kommer de som har svart positivt på min utfordring i studio og bidrar med sang, sier Reidar Moursund. Vokalistene kommer ikke bare fra kulturskolens egne elevrekker, her er det kulturskoleradio for alle som gjelder:

 

– Jeg utfordrer både unger og voksne herøyfjerdinger til innsats i kulturskolens opptaksstudio som vokalister, sier Reidar Moursund, som har vært rektor ved Kulturskolen i Herøy siden 2010. 57-åringen har lang fartstid som musiker, med gitaren som hovedinstrument. Flere plateinnspillinger har han også på cv-en.

 

Premiere 1. desember

 

Juleradioen er på lufta fra 1. desember og ut året. I tillegg julesang og –musikk rommer juleradioen en annen type innslag:

 

– Jeg utfordrer en del herøyfjerdinger til å fortelle juleminner fra Herøy, sier Moursund, som i år kan by sine lyttere på minst 25 sanger samt flere juleminneinnslag. Som rektor – og eneste lærer - ved en liten kulturskole med 45 elever (15 elever på venteliste, red.anm.), blir det travle undervisningsdager for Moursund.

 

Det aller meste av arbeidet med juleradioen gjør han utenfor arbeidstid. Selv om det tar mye tid, synes han det er verdt det, når det han står bak blir populære innslag for mange i mørketida.

 

Smaksprøver fra tidligere juleradiosendinger

 

Vi har fått høre litt fra det som kommer i årets utgave av Kulturskolens juleradio, og det låter både vakkert og julete. Men årets juleinnslag skal forbli hemmelig til de kommer på «radioen». Derimot kan du her lytte til noen juleradioinnslag fra tidligere år:

 

 

 

 

Kulturskoleradio om sommeren også

 

Moursund bruker «radiokonseptet» til å promotere kulturskolens aktiviteter også sommers tid.

 

– Om sommeren har jeg noe jeg kaller "Radio Kulturskolen". Her presenteres innspillinger som elevene har gjort siste skoleår. Her får en høre både band, instrumentalister og sangelever, sier Moursund.

 

 

 

Les flere nyheter!