Inviterer kulturskoler til nettmøter og tilbyr dirigentstartpakker

2020 Dirigentløftet 11.12.png
HÅRETE MÅLSETTING: Målsettinga med Dirigentløftet er å bidra til at Norge blir en dirigentnasjon. (Foto: dirigentloftet.no)
11.12.2020 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Inviterer kulturskoler til nettmøter og tilbyr dirigentstartpakker

OSLO: Satsingen Dirigentløftet, som er initiert av Sparebankstiftelsen og Talent Norge, har som mål å gjøre Norge til en dirigentnasjon. Nå ønsker samarbeidspartnerne bak satsingen kontakt med landets kommunale kulturskoler, for å tilby hjelp til å få direksjon på kulturskolenes timeplan. Det inviteres til nettmøter og det fristes med kurspakker som inneholder dirigentpinner, hefter og stemmegafler.

 

- Vi vil gjerne informere alle kulturskoler i landet om Dirigentløftet. Vi inviterer derfor alle kulturskoler til å ta kontakt med oss, og så håper vi å kunne arrangere nettmøter der vi kan se på hvordan direksjon kan få plass på kulturskoletimeplanen. Kanskje som kurstilbud. Vi kan også bidra med profesjonelle dirigenter som kursholdere, sier Lars Petter Bjerkeset, til daglig produsent i Dextra Musica, et datterselskap til Sparebankstiftelsen DnB, og som nå jobber med å promotere Dirigentløftet.

 

Gjennom Dirigentløftet kan det også tilbys kurs til kulturskolelærere som vil lære mer om dirigering.

 

Bjerkeset oppfordrer interesserte kulturskoler til å ta kontakt via e-postadressen post@dirigentloftet.no

 

Mye mer informasjon fins på nettstedet dirigentloftet.no

 

Dirigentløftet omfatter en rekke program og tilbud på ulike nivå. Samarbeidspartnerne representerer hele musikk-Norge og strekker seg fra det frivillige og profesjonelle musikklivet, kulturskoler, musikklinjer på videregående skoler, høyere utdanningsinstitusjoner, kor og korps, festivaler samt profesjonelle orkestre og ensembler.

 

En storstilt mobilisering på tvers av det frivillige og det profesjonelle musikklivet har som intensjon å øke antallet dirigenter i Norge samt løfte kvaliteten på disse. Målsettinga med Dirigentløftet er hårete: Å bidra til at Norge blir en dirigentnasjon.

 

Da Dirigentløftet ble lansert i 2018, ble det landets første helhetlige program og langtidssatsing der målsettinga er å utvikle unge dirigenttalent og øke karrieremulighetene for landets dirigenter. Og kulturskolene er viktige også i denne sammenhengen.

 

Les også: Nasjonal dugnad skal gjøre Norge til en dirigentnasjon

Les flere nyheter!