27 deltakere klare for UMM-finale – skal spille for dommere og inviterte gjester

26.08.2021 Egil Hofsli (tekst og fotokollasj)
Del på:

27 deltakere klare for UMM-finale – skal spille for dommere og inviterte gjester

OSLO: Helga 4.5. september møtes 23 solister og fire kammermusikkgrupper til finalespill i Ungdommens musikkmesterskap 20202021. Her får de verdifull erfaring i å utøve musikk foran en jury og et publikum bestående av egne, "medbrakte" gjester  samtidig som de kjemper om gjeve priser og får gleden av å møte og bli kjent med andre deltakere.

 

Lørdag 4. og søndag 5. september arrangeres den nasjonale finalen i Ungdommens musikkmesterskap 20202021. Denne finalen, som skulle vært arrangert i januar 2021, er på grunn av koronapandemien, utsatt til september. 

 

– Vi ønsker deltakere – og et svært lite antall publikummere – velkommen til to fysiske finaledager på Norges musikkhøgskole i Oslo, sier Kjellaug Kornstad, rådgiver i Norsk kulturskoleråd og prosjektleder for UMM sammen med rådgiverkollega Knut Øverland. 

 

Viktig: Det vil være et begrenset antall publikummere under finalekonserthelga. Deltakerne får lov å ha med seg et begrensa antall «gjester» hver, dersom disse reserverer billetter på forhånd. Arrangementet er altså ikke åpent for «allmennheten» denne gangen, det går ikke an å møte opp uanmeldt ved inngangen på finalearenaen. Arrangørene beklager at det blir slik i år, men håper på forståelse for at en velger å praktisere smittevern på denne måten.

 

Les mer om UMM-finalen og deltakerne på umm.no

Les flere nyheter!