Alexandra fra kulturskole til Stjernekamp-finale – som favoritt

24.10.2021 Egil Hofsli (tekst) NRK 1/skjermdump (foto)
Del på:

Alexandra fra kulturskole til Stjernekamp-finale – som favoritt

OSLO: Lørdag 30. oktober stiller Alexandra Rotan i finalen i NRK-konkurransen Stjernekamp. 25-åringen fra Eidsvoll, som allerede har gjort internasjonal suksess som artist, har sangundervisning ved Eidsvoll kulturskole som viktig fundament for en artistkarriere som stadig tar henne til nye topper.

 

25-åringen Alexandra fra Eidsvoll har blitt mange tv-seeres favoritt denne høsten, og bookmakerne har hele veien hatt stor tro på Alexandra som vinner av hele konkurransen. Nå gjenstår bare Bjørn Tomren (40) fra Tomrefjord i Møre og Romsdal som motstander, i den ventende Stjernekamp-finalen kommende lørdag.  

 

Se Alexandra Rotan i Stjernekamp-semifinalen på nrk.no her

[Første sang med Alexandra starter ca. 29:30, det andre etter ca. 1:02:10]

 

Kulturskolen viktig 

 

Alexandra har ved flere anledninger i media – helt siden hun tidlig i tenårene begynte å bli lagt merke til som sanger og artist – vært flink til å nevne kulturskolegangen sin. Det gjorde hun også i første Stjernekamp-program, der hun fortalte at hun begynte i Eidsvoll kulturskole som tiåring, og at det ledet til de første offentlige opptredenene – i kafeteriaer o.l., der hun sang for 15-20 publikummere. 

 

«Da jeg så at jeg kunne glede noen med min musikk, skjønte jeg at det var dette jeg ville», var Alexandras konklusjon etter de erfaringene. Parallelt med kulturskoleundervisning og kulturskolerelaterte opptredener fikk hun også nyttig erfaring på UKM-scenen.

 

Alexandra har også i intervjusammenhenger gitt ros til kulturskolens sangpedagog Hilde Mehlum (fortsatt i arbeid ved Eidsvoll kulturskole, red.anm.). 

 

På sin første konsert/forestilling på kulturskolen sang hun «Gabriellas sång» og skal ha vært usikker på om hun kom til å treffe den høyeste tonen. Det skal hun ha gjort, og siden har hun fortsatt med å prestere på høyeste nivå:

 

Som 14-åring kom hun til superfinalen i MGPjr 2010, med sangen «Det vi vil». I 2013 ble hun av Eidsvoll kommune nominert til Drømmestipendet, som Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping deler ut. I 2016 kom hun til semifinalen i TV 2-konkurransen Idol. Året etter valgte den norsk-britiske verdensstjernen Alan Walker (DJ og musikkprodusent) seg Alexandra som vokalist på hans europaturné sommeren 2017.

 

I 2018 ble det mer Grand Prix-suksess, nå i «seniorutgaven», som medlem i gruppa KeiiNO. Med sangen «Spirit in the sky» ble det seier i den norske finalen, før det ble en sjetteplass i den internasjonale finalen, der gruppa fikk flest stemmer fra det europeiske tv-publikummet. Også i år deltok KeiiNo i den norske finalen, og endte da på andreplass, med sangen «Moment».

 

Og nå er det Stjernekamp, der Alexandra gjennom alle rundene i høst har imponert dommere og publikummere med et usedvanlig høyt nivå i samtlige sjangre.

 

Mye mer om Alexandra og Stjernekamp på nrk.no her

Les flere nyheter!