Nytt verktøy for samspill og øving – utprøvd i Lindesnes kulturskole

Arkiv-/illustrasjonsfoto.
Arkiv-/illustrasjonsfoto.
11.04.2023 Egil Hofsli (tekst) Thor Nielsen (foto)
Del på:

Nytt verktøy for samspill og øving – utprøvd i Lindesnes kulturskole

MANDAL: Kulturskolelærer Geir Espen Flesje og Boo Fredrik Sahlander, førsteamanuensis ved Institutt for rytmisk musikk, Universitetet i Agder, har utvikla et nytt samspills- og øvingsverktøy, som nå er testa ut i Lindesnes kulturskole – der en har gjort seg positive erfaringer.

 

Ett av målene med verktøyet Creative Arrangements er å gjøre det enklere å praktisere samspill i kulturskoler. Det gjøres ved at en blant annet tilbyr ferdigskrevne arrangement og øvingsvideoer for flere instrument, sang og dans.

 

I 2024 skal Creative Arrangements bli tilgjengelig i SpeedAdmin, administrasjonsprogrammet som svært mange kommunale kulturskoler bruker både i Norge, Danmark og Færøyene.

 

Geir Espen Flesje har lang fartstid som kulturskolepedagog i BLINK kulturskole (interkommunal kulturskole for Lillesand og Birkeland), der han har elever på bass, gitar og samspill.

 

Positive erfaringer i Lindesnes kulturskole  

 

Ved å gi tilgang til arrangement og en felles låt, er målet at Creative Arrangements skal gjøre det lettere for mange å komme i gang med samspill. Lærerne skal enklere kunne riktig nivå for hver enkelt elev, noe som skal gjøre det mulig å gå rett inn i en øvingsprosess. Når elevene er trygge på repertoaret, starter prosessen med å spille med andre elever på tvers av disipliner og alder.

 

I sin rapport skriver Lindesnes kulturskole at en tror at verktøyet bidrar til å gjøre terskelen lavere for å komme i gang med samspillgrupper, og omtaler verktøyet som «godt tilpasset elever, uansett musikalsk ståsted og ferdigheter».

 

Creative Arrangements tar utgangspunkt i Rammeplan for kulturskolen kulturskolens og skal altså bli tilgjengelig via SpeedAdmins plattform SpeedAdmin Play! i løpet av 2024.

 

Her kan du lese en rapport laget av Lindesnes kulturskole, som beskriver hvordan skolen prøvde ut verktøyet og hvilke erfaringer de gjorde seg med å bruke Creative Arrangements.

Les flere nyheter!