Ungdom som ressurs: Gratis avslutningssamling

21.01.2024 Egil Hofsli (tekst) Tim Mossholder/Unsplash foto)
Del på:

Ungdom som ressurs: Gratis avslutningssamling

Det ettårige pilotprosjektet Ungdom som ressurs i Midt-Norge er snart fullført. Men først innbys alle som jobber med ungdom til en gratis avslutningssamling 6. mars, i Stjørdal. Der vil en få innblikk i hva de prosjektdeltakende kommunene har fokusert, utført, erfart og lært i prosjektperioden.

 

Norsk kulturskoleråd og Sparebank 1 SMN står bak denne piloten, som har fem midtnorske kommuner som deltakere. Ungdom som ressurs i Midt Norge setter fokus på inkludering og utenforskap av barn og unge i fem midtnorske kommuner. 

 

Hovedintensjonen med prosjektet har vært å arbeide for og med ungdom som faller utenfor fritidskulturlivet, og se på muligheter for å etablere gode tilrettelagte tilbud. Prosjektets fem deltakerkommuner  Melhus, Steinkjer, Orkland, Røros og Ålesund – har gjennom prosjektperioden meldt inn utfordringer knyttet til rekruttering av ungdom og etablering av aktivitetene.

 

Ungdomsmedvirkningen i disse forsøkene har vært praktisert ulikt. Mange ungdommer har sett en verdi i å delta, mens mange også uteblir. Det har også blitt mer synlig for både prosjekteiere og deltakere, at veien fram til etablering av en kultur for ungdomsmedvirkning kan være lang.

 

Norsk kulturskoleråd har med seg UKM Norge som medarrangør når det nå inviteres til avslutningssamling for pilotprosjektet. Her blir det  fokus på noen problemstillinger kommunene møter når de skal etablere og/eller utvikle nye tjenester i håp om å engasjere ungdom.

 

Hovedforedraget holdes av Christian René Wold. bomiljøkonsulent, forfatter og foredragsholder, som en gang var en frykta mann i Oslos "underverden". Foredraget har tittelen "Psykisk helse - Hvordan lage seg en bedre hverdag?". Her vil det handle om 

 

  • Utenforskap er og blir et stort samfunnsproblem. Hvorfor er det så farlig? Og hva er mekanismene bak?
  • Lær hvordan arbeidsplassen, vennegjengen, kolleger og du selv kan arbeide med inkludering, og forebygging av psykisk uhelse i hverdagen.
  • Få konkrete verktøy som hjelper til med å lage et godt miljø og bedre hverdager.

Arrangørene ønsker å invitere deg som jobber med ungdom (grunnskole- og kulturskoleansatte, ungdomsledere, klubbledere, kommuneledelse m.fl.), og håper å gi deg et nyttig innblikk i noen av forsøkene i pilotkommunene.

 

Samlinga vil også inneholde gruppediskusjoner med tre fokusområder:

 

  • Relasjonsbygging som grunnlag for ung medvirkning
  • Ungdommens tid er nå – hvordan få involvert den dagsaktuelle ungdomskulturen?
  • Ungdomsfritid sett under ett – hvordan utfyller tilbudene hverandre og skaper helhet?

Invitasjon til samling (PDF)

Program for samling (PDF)

> Omtaler av bidragsytere (PDF)

 

> Påmelding til samling 6. mars

Påmeldingsfrist: 16. februar.

 

Les også: Inkluderende kulturskoler: Gratis fordypningskonferanse i Stjørdal 7. mars

Les flere nyheter!