Kulturskolekalender 2024 for salg – begrensa opplag

10.01.2024 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kulturskolekalender 2024 for salg – begrensa opplag

Kulturskolekalenderen 2024 er ferdigprodusert og fins nå for salg. Men opplaget er begrensa, 300 eksemplarer fins for salg nå. Kalenderen er både dekorativ og praktisk, og viser 46 kunstarbeid innsendt til konkurransen Riis-prisen 2023.

 

To eksemplarer av kalenderen sendes gratis til alle kommunale kulturskoler hjemmehørende i Norsk kulturskoleråds medlemskommuner. Dette er en gave til kulturskolene fra Norsk kulturskoleråd og rådets samarbeidspartner om Riis-prisen: Andr. L. Riis.

 

Men altså: I tillegg selges altså 300 eksemplarer for 99 kroner stykket (fraktkostnad kommer i tillegg) – til alle som vil ha og som er kjappe nok til å bestille.

 

Bestill Kulturskolekalenderen 2024

 

Nasjonal synliggjøring

 

Riis-prisen 2023 er en nasjonal synliggjøring av bildekunst laget av ungdom i alderen 13–18 år. Fram til 17. desember har de tolv vinnerne sine bilder utstilt i Trondheim. For tre av disse tolv kunstnerne, venter det en ny utstilling samt oppfølging av en profesjonell, profilert kunstner i 2024. Disse tre er Emma Berild Engel, Dagny Flakne og Lars Edvin Holgersson, fra henholdsvis Molde, Melhus og Gloppen.

 

Nytt innhold – ny form

 

Den første i hver måned i 2023 har ett utvalgt bilde blitt offentliggjort på kulturskoleradet.no samt på flere steder i samarbeidspartnernes kommunikasjonskanaler på nett og i sosiale medier.

 

Totalt kom det inn nærmere 200 konkurransebidrag fra 49 kommuner.

 

Riis-prisen 2023 – visuell kunst i kulturskolen, er en videreføring av Riis-prisen 2022 der låtskriving og visuell kunst sto i sentrum. Intensjonen med videreføringen av Riis-prisen er å fremme faget visuell kunst i kulturskolen, og tilrettelegge for en nasjonal synliggjøring av mangfoldige uttrykksformer og teknikker innen todimensjonale elevarbeid i sjangerne maleri, tegning, foto og grafikk.

 

Et essensielt mål for prosjektarrangørene har vært å skape gode ytringsarenaer for kulturdeltaking med og for ungdom innen visuell kunst i alderen 1318 år.

 

Til Riis-prisen 2023s egen nettside

Les flere nyheter!