Lederkonferansen 2024: Dette er hovedforedragsholderne
Øystein Gilje. Tale Skjølsvik. Nils Brede Moe. To professorer og en sjefforsker skal holde hovedforedragene på Lederkonferansen 2024, som har tittelen «Digitalitet i droneperspektiv og under lupen». Flere bidragsytere presenteres i ukene fram mot hele programmet slippes i februar.
Konferansen, som arrangeres på Norges musikkhøgskole i Oslo 4. og 5. april, skal fokusere digital ledelse i lys av kompetanse, samhandling og livskvalitet.
Konferansearrangører er Norsk kulturskoleråd, KS og Norges musikkhøgskole.
Programmet i sin helhet presenteres i februar og påmelding åpner også senere, men arrangørene offentliggjør nå hvem som utgjør trioen som skal holde hovedforedragene på årets konferanse.
Kloke ledere i algoritmenes tid
Øystein Gilje er professor ved UiO og arbeider for tiden med læring, digitalisering og kunstig intelligens. Han har skrevet en rekke bøker og artikler, både nasjonalt og internasjonalt. De to siste bøkene handler om elevenes identitet og læring i den digitale skolen, og hvordan lærere kan legge opp undervisningen i en klasse der elevene har sin egen digitale enhet.
Gilje er leder av FIKS (Forskning, innovasjon og kompetanseutvikling i skolen), en enhet som samarbeider med mange skoleeiere rundt om i hele Norge.
Som leder snakker du trolig med dine ansatte om hvordan kunstig intelligens vil endre samfunnet, læring og utdanning. Samtidig hører du kanskje at mange er frustrerte, men også nysgjerrige på hvordan nye språkmodeller kan brukes for læring og opplevelser. Hva bør du egentlig vite for å navigere som leder i algoritmenes tidsalder?
Gilje setter den digitale utviklingen inn i en historisk fortelling med røtter til trykkekunsten og oppfinnelsen av fotografi og film. Han viser hvordan ledere, lærere og ikke minst ungdom møter kunstig intelligens i læring og undervisning.
Kunstig intelligens og ledelse
Hvordan kan en som leder tenke rundt det som kommer?
Tale Skjølsvik er professor ved Institutt for Informasjonsteknologi, OsloMet. Skjølsvik har doktorgrad i strategi fra BI og bred erfaring som foredragsholder innen digitalisering, strategi og kunnskapsarbeid. Hennes forskningsinteresser inkluderer strategi i kunnskapsintensive tjenestebedrifter og digitalisering i arbeidslivet.
Kunstig intelligens gjennomsyrer i stadig økende grad de fleste områder i samfunnet. Hvordan kan og bør en være «digital» leder og støtte opp under digitalitet? Hva kan kunst og kultur bidra med i utviklingen av KI? Og hvordan kan KI understøtte utvikling av kunst og kultur? Dette er spørsmål som får fokus i Skjølsviks foredrag.
Samhandling – fleksibelt arbeidsliv – fremtidens Kontor
Nils Brede Moe er sjefforsker i SINTEF Digital og omtales ofte som «ekspert på smidig organisering, hybrid arbeidshverdag, teamarbeid og innovasjon». Han er spesielt opptatt av virtuelt arbeid, hjemmekontor, prosessforbedring, autonome team og har mål om å forbedre folks arbeidssituasjon gjennom forskning. Moe forsker blant annet på organisasjoner som NAV, DNB, Spotify, Storebrand, Ericsson, DNV og Sparebank 1.
Gilje mener at et fleksibelt arbeidsliv kan gi økt effektivitet og god balanse i livet, når den enkelte bestemmer selv. Digital samhandling kan være like effektivt som fysisk samhandling. Men digital samhandling forutsetter at det i tillegg fins fysiske arenaer for å utvikle sosiale nettverk, relasjonsbygging og tillit. Og hvis kontoret ikke er attraktivt, blir folk hjemme.
Kunstig intelligens og ChatGPT i praksis
Nye poster fylles stadig inn i programmet for Lederkonferansen 2024, som arrangeres 4. og 5. april i Oslo. Professor Morten Goodwin (bildet), Institutt for informasjons- og kommunikasjonsteknologi, Universitetet i Agder, skal holde et plenumsinnlegg og lede en parallelløkt.
"En ny tid for ledelse" er tittelen på hans plenumsbidrag, mens parallelløkta/verkstedet har tittelen "Kunstig intelligens og ChatGPT i praksis – slik kan teknologien føre til bedre ledelse".
Morten Goodwin er professor i kunstig intelligens ved UiA og har også en stilling som professor 2 ved OsloMet. Han er medgründer og ledende forsker i AI Experts, og fungerer som nestleder ved Senter for kunstig intelligensforskning. Han vurderes av mange som en av Norges fremste eksperter på kunstig intelligens.
Lederkonferansen 2024 – program og påmelding
- Årets konferanse inneholder økter med både plenums- og parallelltilbud.
- Programmet lanseres i sin helhet i februar.
- Første konferansedag tilbys felles middag for dem som ønsker dette.
- Påmeldingsåpning lanseres på kulturskoleradet.no.