Riis-prisen 2023: Månedenes bilder på utstilling

02.11.2023 Egil Hofsli (tekst og illustrasjon) Unge kunstelever (kunst)
Del på:

Riis-prisen 2023: Månedenes bilder på utstilling

Gjennom prosjektet Riis-prisen 2003 er det snart kåret tolv vinnerbilder, ett for hver av årets tolv måneder. I desember stilles disse ut på Ferstad gård i Trondheim, der det blir utstillingsåpning mandag 4. desember.

 

Bare Månedens bilde i desember gjenstår å kåre. Dette vinnerbildet offentliggjøres på kulturskoleradet.no fredag 1. desember.

 

Utstillingsåpninga i Galleri Lilje på Ferstad gård på Byåsen i Trondheim, finner sted mandag 4. desember kl. 18.00, og utstillinga skal henge fram til og med 17. desember. Åpningstider: Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 11.00–14.00, søndag kl. 12.00-15.00.

 

Nasjonal synliggjøring

 

Riis-prisen 2023 er en nasjonal synliggjøring av bildekunst laget av ungdom i alderen 13–18 år. Tolv kunstnere får altså sine arbeider utstilt i Trondheim i desember 2023. Tre av disse plukkes så ut som vinnere (tildeles første-, andre- og tredjepris) og får en ny utstillingsmulighet der de får vise fram flere arbeider. De får også 15 000 kroner hver i materialstøtte samt oppfølging av en profesjonell, profilert kunstner, nemlig av Kjell Erik Killi-Olsen. De tre vinnerne utvelges av en fagjury med høy kunstfaglig kompetanse.

 

Norsk kulturskoleråd har med seg konsernet Andr. L. Riis som samarbeidspartner i dette prosjektet der alle landets kommunale kulturskoler ble invitert til å delta. Totalt kom det inn nærmere 200 konkurransebidrag, levert av kulturskoler i følgende 49 kommuner:

 

Alta, Alver, Asker, Aukra, Bodø, Bremanger, Drammen, Eidsvoll, Fauske, Fron, Gjerdrum, Gloppen, Grimstad, Hareid, Hol, Indre Fosen, Indre Østfold, Karmøy, Kinn, Kristiansand, Melhus, Kvinesdal, Lillehammer, Lillestrøm, Lindesnes, Molde, Nes, Nordre Follo, Orkland, Oslo, Porsanger, Porsgrunn, Rana, Ringebu, Sandnes, Sarpsborg, Skien, Sogn, Time, Tingvoll, Trondheim, Tynset, Ullensvang, Ulstein, Vadsø, Vestby, Øksnes, Ål, Årdal.

 

Fabiola Charry, rådgiver i Norsk kulturskoleråd, er prosjektleder for Riis-prisen 2023. Med seg i prosjektledelsen har hun et team av andre rådgivere i Kulturskolerådet.

 

Nasjonal utstilling og tre prisvinnere

 

Den første i hver måned i 2023 offentliggjøres ett utvalgt bilde her på kulturskoleradet.no samt på flere steder i samarbeidspartnernes kommunikasjonskanaler på nett og i sosiale medier.

 

Riis-prisen 2023 – visuell kunst i kulturskolen, er en videreføring av Riis-prisen 2022 der låtskriving og visuell kunst sto i sentrum. Intensjonen med videreføringen av Riis-prisen er å fremme faget visuell kunst i kulturskolen, og tilrettelegge for en nasjonal synliggjøring av mangfoldige uttrykksformer og teknikker innen todimensjonale elevarbeid i sjangerne maleri, tegning, foto og grafikk.

 

Et essensielt mål for prosjektarrangørene er å skape gode ytringsarenaer for kulturdeltaking med og for ungdom innen visuell kunst i alderen 13 til 18 år.

 

Til Riis-prisen 2023 egen nettside

Les flere nyheter!