Håndverksløftet i kulturskolen: Søknadene vurderes – 8. desember offentliggjøres tildelingen

02.11.2023 Egil Hofsli (tekst og kollasj) Bente Gjersøe, Christine Sundbø, handverksinstituttet.no, raastenrastah.no, sparebankstiftelsen.no (foto)
Del på:

Håndverksløftet i kulturskolen: Søknadene vurderes – 8. desember offentliggjøres tildelingen

Da er fristen ute i første runde, for kommunale kulturskoler til å søke om utviklingsmidler gjennom ordningen Håndverksløftet i kulturskolen. Det vil bli en ny søknadsrunde senere, men først skal de innkomne søknadene vurderes av en "utvelgelsesgruppe" bestående av fagpersoner med variert, solid og relevant kompetanse.

 

Totalt skal 5,4 millioner kroner tildeles gjennom to runder i ordningen Håndverksløftet i kulturskolen. Fredag 8. desember offentliggjøres hvem som tildeles midler i første runde.

 

Dette er midler Kulturskolerådet er innvilget gjennom Håndverksløftet, som Sparebankstiftelsen DNB står bak.

 

Kulturskolerådet har valgt ut følgende trio til å utgjøre gruppe som nå skal vurdere de innkomne søknadene:

 

  • Gunnvor Guttorm, professor i duodji ved Sámisk høgskole i Kautokeino og tidligere høgskolens rektor. Har undervist i duodji på høgskole og universitet.
  • Stian Roland, instituttleder for tradisjonskunst og folkemusikk ved Universitet i Sørøst-Norge. Av bakgrunn er han tradisjonsutøver innen norsk folkesang og folkedans. Har også bred erfaring fra festivalbransjen, museumsfeltet, kulturskole og forsking.
  • Rut Jorun Rønning, stipendiat ved fagseksjonen for musikkpedagogikk og musikkterapi ved Norges musikkhøgskole. Er rådgiver i Norsk kulturskoleråd med mye prosjektledelsekompetanse. Er også en erfaren musiker.

> Mer om Håndverksløftet i kulturskolen på egen nettside (på kulturskoleradet.no)

 

> Les også: Håndverksløftet: 6,25 mill. kr til å styrke håndverksfagenes posisjon i kulturskolene

 

Les flere nyheter!