Jubileumsforestilling: To nye artistnavn slippes

02.11.2023 Egil Hofsli (tekst og illustrasjon) Jarle Nyttingsnes (foto/Ruud Ellingsen) stiancarstensen.com (foto/Carstensen) Anna-Julia Granberg (foto/Thing Helseth) Ingrid Pop (foto/Larsen) Rob Laughter/Unsplash (foto)
Del på:

Jubileumsforestilling: To nye artistnavn slippes

Heidi Ruud Ellingsen og Stian Carstensen er nye navn på plakaten for den storstilte jubileumsforestillinga 50-årsjubilanten Norsk kulturskoleråd byr på 28. november. Fra før er det kjent at Marit Larsen, Alexandra Rotan og Tine Thing Helseth skal på scenen, og mange flere kjente og fremragende artister stiller også på Edderkoppen scene i Oslo.

 

Siste: Nå er også skuespiller Cengiz Al  klar som konferansier, en oppgave han deler med Alexandra Rotan. Cengiz er for øvrig juryleder for Drømmestipendet 2024, mens Alexandra hadde samme oppgave inneværende år.

 

Billetter kan fortsatt bestilles

 

Kulturskolerådets medlemskommuner – ved sine kulturskoler – tilbys billetter til forestillinga. Tidligere kulturskoleelever og -ansatte som kan tenke seg å overvære forestillinga, kan melde sin interesse om billettkjøp til leder ved kulturskolen de gikk på/arbeidet ved.

 

Billettprisen er 250 kroner, og det er «først til mølla»-prinsippet som gjelder.

 

> Bestilling av billetter til jubileumsforestillinga

 

Det blir også direktestrømming av arrangementet – med egen påmelding. 

 

> Påmelding til direktestrømming av jubileumsforestillinga

 

I salen på Edderkoppen scene er det plass til 345 publikummere. I tillegg til betalende gjester vil det komme mange som er invitert av Kulturskolerådet, personer som på ulike måter har gjort en innsats for kulturskolesaken og/eller Norsk kulturskolerådet i de 50 årene som har gått siden Kulturskolerådet ble stifta.

 

Også nye og unge talenter

 

Forestillinga på Edderkoppen tirsdag 28. november kl. 18.00 rommer veldig mange kjente og anerkjente artister innen flere kulturelle og kunstneriske uttrykk. Alexandra Rotan skal lede det hele som konferansier – samt opptre som artist – i ei forestilling som regisserer av Ingrid Forthun (bildet), som i en årrekke var involvert som faglig ressurs i flere av Kulturskolerådets prosjekt og program gjennom en årrekke.

 

På scenen får Rotan med seg andre internasjonale stjerner.

 

Stian Carstensen regnes av mange som en mulitinstrumentalist av verdensformat – og er i tillegg svært anerkjent som humorist. Han trakterer blant annet trekkspill, gitar, banjo, sekkepipe, bulgarsk fløyte, pedal steel gitar, fiolin og leirgjøk.

 

Musikkteaterartisten Heidi Ruud Ellngsen representerer i denne sammenhengen Nordea-samarbeidet og Talent møter mentor. Hun er kjent som skuespiller, danser og sanger, og har for tida hovedrollen i musikalen «Moulin Rouge» som spilles på Chateau Neuf i Oslo. Hun har mange kulturskoleår i ballasten samt et drømmestipend.

 

 

Fra før er det kjent at både popartisten og låtskriveren Marit Larsen og trompetisten Tine Thing Helseth skal opptre på jubileumsforestillinga. 

 

Disse får selskap av enda flere veletablerte artister samt utøvere som fortsatt inngår i kategorien «unge og veldig lovende talenter». Hvem alle er, røpes ikke på forhånd, slik at det kommer mange «overraskelsesgaver» til publikum underveis i forestillinga. Og denne kvelden er det kanskje ikke så unaturlig at mange av bidragsytere omtales og presenteres som «med kulturskolebakgrunn» og/eller «kulturskoleentusiast».

 

Jubileumshjelp fra mangeårige samarbeidspartnere

 

Norsk kulturskoleråd har opp gjennom årene hatt viktige medspillere innen næringslivet. Tre av Kulturskolerådets samarbeidspartnere gjennom mange år, bidrar med økonomisk støtte i forbindelse med denne jubileumsforestillinga:

 

Nordea (samarbeidspartner for Kulturskolerådet gjennom Nordea-prosjektet KUL-TUR), Norsk Tipping (samarbeidspartner gjennom Drømmestipendet) og Andr. L. Riis (samarbeidspartner gjennom Riis-prisen).

 

Interesse- og utviklingsorganisasjon for kommunene

 

Norsk kulturskoleråd er en interesse- og utviklingsorganisasjon for kommunene som eiere av kommunale kulturskoler. Med visjonen Kulturskole for alle som en stadig aktuell «ledestjerne», har organisasjonen fokus på å ivareta sine medlemmers interesser blant annet ved at en kontinuerlig og målrettet arbeider for å fremme kvalitet i opplæringen innen kunst og kultur for barn, unge og voksne.

 

I forestillinga 28. november får en oppleve noen av de mange, mange, som har fått stort utbytte av arbeidet til både de kommunale kulturskolene og Norsk kulturskoleråd gjennom flere tiår.

 

Les også: Norsk kulturskoleråd jubilerer: 50 år i den kommunale kulturskolens tjeneste

Les flere nyheter!