Jubileumsforestilling: Nye artistnavn slippes – fortsatt noen billetter igjen

14.11.2023 Egil Hofsli (tekst og illustrasjon) Jarle Nyttingsnes (foto/Ruud Ellingsen) stiancarstensen.com (foto/Carstensen) Anna-Julia Granberg (foto/Thing Helseth) Ingrid Pop (foto/Larsen) Rob Laughter/Unsplash (foto)
Del på:

Jubileumsforestilling: Nye artistnavn slippes – fortsatt noen billetter igjen

Ragnhild Hemsing og Cengiz Al er nye navn på plakaten for den storstilte jubileumsforestillinga 50-årsjubilanten Norsk kulturskoleråd byr på 28. november. Fra før er det kjent at Heidi Ruud Ellingsen, Marit Larsen, Alexandra Rotan, Tine Thing Helseth og Stian Carstensen skal på scenen. Enda flere kjente og fremragende artister stiller også på Edderkoppen scene i Oslo.

 

Skuespiller Cengiz Al skal være konferansier, en oppgave han deler med Alexandra Rotan. Cengiz er for øvrig juryleder for Drømmestipendet 2024, mens Alexandra hadde samme oppgave inneværende år. Ragnhild Hemsing (fiolinist og hardingfelespiller) skal opptre, sammen med dansere fra FriKar. 

 

Billetter kan fortsatt bestilles

 

Kulturskolerådets medlemskommuner – ved sine kulturskoler – tilbys billetter til forestillinga. Tidligere kulturskoleelever og -ansatte som kan tenke seg å overvære forestillinga, kan melde sin interesse om billettkjøp til leder ved kulturskolen de gikk på/arbeidet ved.

 

Billettprisen er 250 kroner, og det er «først til mølla»-prinsippet som gjelder.

 

> Bestilling av billetter til jubileumsforestillinga

 

Det blir også direktestrømming av arrangementet – med egen påmelding. 

 

> Påmelding til direktestrømming av jubileumsforestillinga

 

I salen på Edderkoppen scene er det plass til 345 publikummere. I tillegg til betalende gjester vil det komme mange som er invitert av Kulturskolerådet, personer som på ulike måter har gjort en innsats for kulturskolesaken og/eller Norsk kulturskolerådet i de 50 årene som har gått siden Kulturskolerådet ble stifta.

 

Også nye og unge talenter

 

Forestillinga på Edderkoppen tirsdag 28. november kl. 18.00 rommer veldig mange kjente og anerkjente artister innen flere kulturelle og kunstneriske uttrykk. Alexandra Rotan og Cengiz Al skal lede det hele som konferansierer (Rotan skal også opptre som artist, red.mrk.) i ei forestilling som regisserer av Ingrid Forthun (bildet), som i en årrekke var involvert som faglig ressurs i flere av Kulturskolerådets prosjekt og program gjennom en årrekke.

 

På scenen får Rotan med seg flere andre internasjonale stjerner samt andre artister med svært godt renomme.

 

Ragnhild Hemsing er nå klar som utøver på jubileumsforestillinga 28. november. Fiolinisten og hardingfelemusikeren har dype røtter i den norske folkemusikktradisjonen, og som artist blander hun ofte sammen typiske trekk ved norsk folkemusikk og klassisk musikk på sin helt spesielle måte. Ragnhild Hemsing har i likhet med Rotan og Al vært juryleder for Drømmestipendet. Hun har også selv mottatt Drømmestipendet og har vært kulturskoleelev.

 

Fra før er det kjent at musikkteaterartisten Heidi Ruud Ellingsen, popartisten og låtskriveren Marit Larsen, trompetisten Tine Thing Helseth og multiinstrumentalisten Stian Carstensen skal opptre på jubileumsforestillinga. 

 

Disse får selskap av enda flere veletablerte artister samt utøvere som fortsatt inngår i kategorien «unge og veldig lovende talenter». Hvem alle er, røpes ikke på forhånd, slik at det kommer mange «overraskelsesgaver» til publikum underveis i forestillinga. Og denne kvelden er det kanskje ikke så unaturlig at mange av bidragsytere omtales og presenteres som «med kulturskolebakgrunn» og/eller «kulturskoleentusiast».

 

Jubileumshjelp fra mangeårige samarbeidspartnere

 

Norsk kulturskoleråd har opp gjennom årene hatt viktige medspillere innen næringslivet. Tre av Kulturskolerådets samarbeidspartnere gjennom mange år, bidrar med økonomisk støtte i forbindelse med denne jubileumsforestillinga:

 

Nordea (samarbeidspartner for Kulturskolerådet gjennom Nordea-prosjektet KUL-TUR), Norsk Tipping (samarbeidspartner gjennom Drømmestipendet) og Andr. L. Riis (samarbeidspartner gjennom Riis-prisen).

 

Interesse- og utviklingsorganisasjon for kommunene

 

Norsk kulturskoleråd er en interesse- og utviklingsorganisasjon for kommunene som eiere av kommunale kulturskoler. Med visjonen Kulturskole for alle som en stadig aktuell «ledestjerne», har organisasjonen fokus på å ivareta sine medlemmers interesser blant annet ved at en kontinuerlig og målrettet arbeider for å fremme kvalitet i opplæringen innen kunst og kultur for barn, unge og voksne.

 

I forestillinga 28. november får en oppleve noen av de mange, mange, som har fått stort utbytte av arbeidet til både de kommunale kulturskolene og Norsk kulturskoleråd gjennom flere tiår.

 

Les også: Norsk kulturskoleråd jubilerer: 50 år i den kommunale kulturskolens tjeneste

Les flere nyheter!