Muligheter – ny konferanse om kunstfag og spesialpedagogikk

2019 Muligheter 8.1.jpg
2019 Muligheter 8.1.jpg
07.01.2019 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Muligheter – ny konferanse om kunstfag og spesialpedagogikk

BODØ: Konferansen Muligheter setter fokus på kunst og kultur og inkludering i møte med barn og unge med behov for særskilt tilrettelegging – i barnehage, grunnskole, kulturskole og på andre aktuelle arenaer. Konferansen arrangeres i april 2019, påmelding er snart mulig, men først etterlyser arrangøren forskningsbidrag som kan belyse potensialet for å forbedre praksis.

 

Konferansen arrangeres ved Nord universitet i Bodø 8.–9. april neste år, men arrangørene ønsker gode forskningsbidrag som en del av programmet, og behøver derfor relevant dokumentasjon fra forskere tilsendt innen 15. januar 2019.

 

Konferansens arrangør er Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen i samarbeid med Nord universitet, Dronning Mauds Minne Høgskole, OsloMet og Norsk kulturskoleråd.

 

Mer informasjon for deg som vil presentere forskning på konferansen fins her

 

Konferansens fokus

 

Konferansen setter fokus på kunst og kultur, estetiske fag og inkludering i møte med barn og unge med behov for særskilt tilrettelegging – i barnehage, grunnskole, kulturskole og på andre aktuelle arenaer. Konferansen vil løfte fram forskning og eksempler på god praksis.

 

Spørsmål arrangøren håper konferansen kan gi svar på:

 

  • Hvilke muligheter gis barn og unge med behov for særskilt tilrettelegging for estetiske erfaringer og opplevelser?
  • Hvordan legger barnehage og skole til rette for opplæring i kunst- og kulturfag?
  • Hvilke muligheter for mestring og inkludering gis innenfor kunstneriske uttrykk i opplæring og fritid?
  • Hvilken betydning har de estetiske fagene i opplæring av elever med behov for særskilt tilrettelegging, i lys av nye rammeplaner for barnehage og kulturskole, samt den pågående fagfornyelsen?
  • Hvordan kan spesialpedagoger trekke inn kunstfagene i sin spesialpedagogiske praksis?
  • Hvordan kan kunstpedagoger og kunstnere tilrettelegge for barn med særlige behov for hjelp og støtte?

Konferansens målgruppe og program

 

Konferansen retter seg mot pedagoger og spesialpedagoger, kunstnere og ledere i barnehage, grunnskole og videregående opplæring, ansatte og studenter i lærerutdanning, kulturskole og Den kulturelle skolesekken, støttesystemer samt andre som er opptatt av konferansens tema.

 

Programmet vi presentere forskning og gode eksempler fra praksisfeltet fra hele opplæringsløpet, men også fra kulturskole og andre aktører. Konferansen går over to dager med plenumsinnlegg og parallelle sesjoner med ulike bidragsytere. Programmet er under utvikling og et rammeprogram vil foreligge ganske snart.

 

Påmelding på kunstkultursenteret.no

 

Informasjon om påmelding kommer ganske snart. Følg med på nettstedet kunstkultursenteret.no.

 

Spørsmål rundt konferansen kan rettes til seniorrådgiver Merete Hassel ved Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen – telefon: 75 51 79 06, e-post: ragnhild.m.hassel@nord.no.

Les flere nyheter!