Valdres sommerballett ønsker dansende kulturskoleelever velkommen

2019 Sommerballett 23.1.jpg
SOMMERSKOLE FOR BALLETTALENT: Arrangøren av Valdres sommerballett håper mange kulturskoleelever finner tilbudet interessant. (Foto: Stian Schioldborg/magentastudios.no)
23.01.2019 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Valdres sommerballett ønsker dansende kulturskoleelever velkommen

FAGERNES: Valdres sommerballett håper mange kulturskoleelever som danser klassisk ballett finner årets kurstilbud fristende og melder seg på sommerskolen som arrangeres i slutten av juni. Talenter fra åtte år og oppover kan søke om deltakelse, profesjonelle dansere likeså.

 

I år arrangeres Valdres sommerballett 22.–30. juni på Fagernes i Valdres. Sommerskolen stiller med internasjonale pedagoger og dansere.

 

Mer informasjon med søknadsskjema finner du på sommerballett.no her

Påmeldingsfrist: 1. februar 2019.

 

Søknaden blir evaluert av en uavhengig jury og søkerne får svar innen midten av mars.

 

Trening, forestillinger, konkurranse

 

– Valdres sommerballett er en sommerskole i klassisk ballett for unge talent i samarbeid med Valdres sommersymfoni. Undervisningen foregår i Valdres og arrangeres av Den Norske ballettskole & Akademi, sier Irene Aarset Jansson, daglig leder ved Den Norske Ballettskole & Akademi. – I tillegg til trening i klassisk ballett og moderne koreografi/trening med internasjonale ballettpedagoger, byr vi på forestillinger med topp internasjonale dansere med klassiske, neoklassiske og moderne koreografier – samt en egen koreografkonkurranse for de eldste talentene på Valdres sommerballett.

 

Arrangøren sier at intensjonen med å arrangere denne sommerskolen er å samle norske og internasjonale ballettalent, slik at de kan få profesjonalisering og inspirasjon fra medelever, pedagoger og andre ballettpersonligheter.

 

Dette er tredje året på rad at Valdre sommerballett arrangeres. Den Norske ballettskole & Akademi har i denne sammenhengen viktige samarbeidspartnere i Valdres sommersymfoni, Sparebankstiftelsen, Talent Norge, Oppland fylkeskommune, To The Pointe Ballet Productions og IKYA meditasjon.

Les flere nyheter!