Lærerband fra Øyer kulturskole spilte for over 15 000 i Litauen

Foto: privat.
Foto: privat.
01.06.2022 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Lærerband fra Øyer kulturskole spilte for over 15 000 i Litauen

MARIJAMPOLÈ: Musikklærere fra Øyer kulturskole har fått rikelig påfyll med inspirasjon og styrket selvfølelse, etter å ha spilt for over 15 000 festivaldeltakere i Litauen, et publikum som ga lærerbandet fra Innlandet rikelig med applaus og positive tilbakemeldinger.

 

Etter to år med pandemi og krevende arbeidsforhold også for kulturskoleansatte, ble Litauen-turen en veldig positiv opplevelse for kulturskolelærerne som altså sist lørdag spilte for mellom 15 000 og 20 000 festivaldeltakere i den litauiske byen Marijampolė.

 

Ble invitert takket være litauisk kollega

 

De 13 lærerne fra kulturskolen var invitert til å opptre på festivalen som markerte byens 230-årsdag. Bakgrunnen for invitasjonen var at kulturskolens sanglærer, Erika Urbuté, er fra Marijampolė.

 

Leder for Øyer kulturskole, Jon Arne Johansen, jobber stadig for at lærerne skal finne møtepunkt for å styrke samarbeidet dem imellom. – Det går ikke an å skape en god arbeidsplass uten at vi møtes, sier han til nettavisa MittLillehammer.no.

 

I sin lærerstab har han profesjonelle musikere som har jobbet med musikk i mange år. Men de fikk seg likevel en overraskelse da de entra scenen i Marijampolè.

 

– Jeg hadde ikke trodd at det skulle være slik. Når du går på en scene og ser så mye folk, så kribler det i magen, men man må bare "gønne på" og la det stå til, sier Johansen til MittLillehammer.no. Selv om publikum ikke skjønte alt som ble sunget, forteller Johansen om både jubel og tårevåte øyne blant publikum.

 

Johansen mener turen har gitt lærerne en helt ny motivasjon som de tar med hjem til elevene sine. De har også knyttet bånd med kulturskolen i Litauen, noe de ønsker å bygge videre på. – Det binder sammen en arbeidsflokk når man skaper noe slikt, og dette går selvfølgelig tilbake til elevene. Det styrker hele kulturskolen, og i dag har virkelig Øyer blitt satt på kartet i Litauen, sier Johansen fornøyd etter konserten.

 

I tillegg til bandet (sju i «hovedbandet» pluss en blåsertrio) som opptrådte på festivalen, holdt øyerlærerne i tillegg en klassisk konsert på byens kulturskole, under sitt oppholdt i Litauen – samt at skolens danselærer holdt en danseoppvisning utendørs i en av byens parker.

Les flere nyheter!