Fagottsymposium og Oborama i Trondheim

20.08.2018 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Fagottsymposium og Oborama i Trondheim

TRONDHEIM: Oboister og fagottister inklusive kulturskolepedagoger og -elever inviteres til Nordisk Fagottsymposium og Oborama i Trondheim 12. – 14. oktober.

 

Fra arrangørhold sies det sågar at de har et ekstra fokus på at arrangementet skal ha relevans for kulturskolelærere og -elever. Derfor er arrangementet åpent også for barn og ungdom.

 

Blant bidragsyterne på Nordisk Fagottsymposium og Oborama er Ole Kristian Dahl, David Strunck, Matz Pettersen, Kaitlyn Cameron, Karin Seppola, Keith Bowen, Marion Walker, Zarko Perisic, Per Hannevold, Nenad Jankovic, Alessandro Capriotti, Catherine Millar, Jon Halvor Lund, Stacy Dixon, Erik Niord Larsen og Wenche Helbæk. 

 

Påmelding kan du gjøre her på orkester.no

Påmeldingsfrist: 5. september.

 

Nordisk Fagottsymposium og Oborama arrangeres årlig på samme sted til samme tid. Byene Bergen, Oslo og Trondheim skifter på å være arrangementssted.

 

Det er etablert et fagråd for obo og fagott som består av profesjonelle oboister og fagottister ansatt i orkestrene rundt om i landet. Fagrådene ble etablerte da Instrumenter i Fokus tok initiativet til å sette igang rekrutteringsprosjekt for disse instrumentene. De unges orkesterforbund (UNOF) bistår med administrativt støtte. Musikerne i fagrådene bytter på å ha hovedansvar for arrangementet hvert år. I år arrangeres fagottsymposiet og Oborama av Marion Walker (oboist i Kristiansand Symfoniorkester) og Sarah Warner Vik (fagottist i Trondheim Symfoniorkester).

 

Arrangementet har også støtte fra Sparebankstiftelsen DNB, Dextra Musica og Furestiftelsen.

 

I løpet av de tre dagene i oktober blir det mye spilling (ensemblespill, mesterklasser, individuelle timer). Det blir videre fokus på rørlaging og -justering. Både instrumentreparatør og flere relevante utstillere vil være på plass. Det blir konserter, barneprogram, lærerseminar samt tur til Rockheim for de yngste.

 

Alle deltakere får spille med ledende oboister og fagottister i Norge.

Les flere nyheter!