Kulturskoledagene 2018-2019: Vellykka premiere i Tromsø - program klare for tre steder til

22.08.2018 Egil Hofsli (tekst) Norsk kulturskoleråd (foto)
Del på:

Kulturskoledagene 2018-2019: Vellykka premiere i Tromsø - program klare for tre steder til

TROMSØ: I skoleåret 2018 - 2019 blir det seks utgaver av Kulturskoledagene, og sesongen ble åpna i Tromsø 21. - 22. august. Program er nå klare for Kulturskoledagene i Bergen, Bodø og Stjørdal i november.

 

Program og omtaler for Tromsø finner du her

Merk: Der finner du også program for Kulturskoledagene i Bergen, Bodø og Stjørdal. Omtaler for disse tre arrangementene legges ut fredag 31. august, samtidig som påmelding åpnes.

 

Blant bidragsyterne i Tromsø var June Breivik og Marcus Lewin, som begge holdt plenumsforedrag. Breivik er leder for avdelingen Kunst, kultur og skole i Kulturtanken. 

 

Lewin (bildet t.h.) er profilert trommeslager, blant annet med fartstid i The Brazz Brothers - og slagverks- og bandlærer ved Nannestad kulturskole. Breiviks åpningsforedrag hadde tittelen "Læring i en digital tid. Hvordan bruker barn og unge digitale medier?". Lewins foredrag dag to hadde tittelen "Ser vi individet? Om relasjonen mellom elev og lærer".

 

Videre holdt Mona Ibrahim Ahmed og Irene Kinunda (bildet t.v.) - begge kjent fra Fargespill - et kunstnerisk avslutningsforedrag.

 

Kulturskoledagene i Tromsø inneholdt også to runder med parallelle sesjoner, og her ble det verkstedkurs og kurs innen flere tema, med bidragsytere som Håkon Kvidal, Frøydis Rui-Rahman, Anders Edblom, Kristine Bratlie, Birgitte Grong og Sally Parkinson.

 

Ellers i programmet fantes blant annet poster som erfaringsdeling og gode eksempler i plenum samt kunstneriske innslag.

 

Arrangøren Norsk kulturskoleråd har datoer, steder og hovedtema klare for samtlige seks utgavene av Kulturskoledagene i skoleåret 2018-2019.

 

Hovedtema for Kulturskoledagene 2018-2019

 

  • Lærerrollen og profesjonen
  • Kvalitet i kulturskolen
  • Kulturskole og inkludering

Målgruppa for Kulturskoledagene: Kulturskoleeiere, - ledere og -pedagoger.

 

Det kan være lurt å abonnere på nyhetsbrevet Kulturtrøkk (gratis tjeneste). Der vil du blant annet få beskjed straks program og omtaler o.l. er klart. Alt som må gjøres for å bli abonnent er å sende en e-post til post@kulturskoleradet.no med "Vil ha Kulturtrøkk" i emnefeltet.

 

Mer om tidligere arrangement og Kulturskoledagene generelt

Les flere nyheter!