UKM-festivalen: Fornyet og foredlet

2018 UKM 20.6.PNG
FESTIVAL: UKM-festivalen 2018 arrangeres i Trondheim 25. - 29. juni. (Bildene i kollasjen: ukm.no)
19.06.2018 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

UKM-festivalen: Fornyet og foredlet

TRONDHEIM: Siste uka i juni samles nærmere 600 kulturutøvende ungdommer fra hele landet i Trondheim. Der skal de vise fram sine kulturuttrykk for hverandre og andre, oppleve kultur sammen og kanskje lære noe nytt de kan ha glede av som kulturutøvere. Blant disse er mange hundre kulturskoleelever, som her får vist fram sine kulturelle uttrykk på flere arenaer.

 

På den nasjonale UKM-festivalen møtes ungdommer til tre intense dager med forestillinger, verkstedkurs, konserter, filmvisninger, kunstutstilling, tv-produksjon, sosialt samvær og masse annet.

 

De fleste deltakerne er mellom 15 og 20 år, og alle har de felles at de er interessert i - og gode på - noe som har med kultur å gjøre. Festivalen er som alltid skreddersydd for deltakerne, men deler av den er også godt lagt til rette for andre publikummere, som kan tenke seg å oppleve både musikere, dansere, skuespillere, ord- og bildekunstnere, filmskapere, fotografer, reportere, arrangører, konferansierer, stand up-komikere utfolde seg på mange arenaer. Mange av disse vil markere seg grundig i norsk kulturliv framover, og som publikummer kan du her oppleve framtidige stjerner relativt tidlig i sine karrierer.

 

For deg som vil oppleve UKM-festivalen som publikummer, er det tirsdag 26., onsdag 27. og torsdag 28. juni som er dagene å ta turen til Olavshallen i Trondheim. Der er det to forestillinger daglig (kl. 12.30 og 18.00 samtlige dager) samt kunstutstilling, som åpner tirsdag 26. juni kl. 15.00

 

Alle som vil kan kjøpe festivalpass til 200 kroner. Er du 20 år eller yngre er alt gratis. 

 

Mer informasjon til deg som vil være UKM-publikummer her

 

Tre hovedarenaer for deltakerne

 

Arrangøren er opptatt av å fornye festivalen og følge med på hvor ungdom befinner seg og hva de er interessert i. For å sikre at en beveger seg i riktig retning, ble det i fjor etablert et ungt festivalutviklerteam. Fire festivalutviklere har i år vært med på både å fornye, forenkle og foredle festivalen.

 

- Dette er en ordning vi tror på, og som vi ønsker skal fortsette inn i fremtiden. UKM-festivalen skal være et arrangement for og av ungdom, sier festivalleder Eli Krogstad, og skryter av de fire festivalutviklerne Espen Alsvik, Ingeborg Løvlie, Marita S. Myrland og Oskar F. Sandanger.

 

For deltakerne er det tre arenaer som er sentrale:

 

Landsbyen på Charlottenlund: Et inngjerda festivalområde med et stort sirkustelt som det viktigste "aktivitetsbygget". Her soves og spise det, og her blir det åpningsshow, "Korslaget" og avslutningsshow.

Olavshallen: Her blir det forestillinger, kunstutstilling, foredrag, verkstedkurs og filmframvisning.

ISAK: Her blir det foredrag og verkstedkurs.

 

Mye mer om UKM på ukm.no

 

 

 

 

 

 

 

Les flere nyheter!