Kulturskolerådet ber om 200 mill. kr til kulturskoleløft

24.09.2018 Egil Hofsli (tekst) Thor Nielsen (foto)
Del på:

Kulturskolerådet ber om 200 mill. kr til kulturskoleløft

TRONDHEIM: Norsk kulturskoleråd ber om et nasjonalt kulturskoleløft på 200 millioner kroner når regjeringa nå går i gang med den nye stortingsmeldingen om barne- og ungdomskultur. 

 

– Vi ønsker et nytt statstilskudd på 200 millioner kroner, nasjonale mål for den kommunale kulturskolen, nye lærerutdanninger og et nasjonalt kulturskolesenter, sier direktør Morten Christiansen (bildet t.h.) i Norsk kulturskoleråd til nettidsskriftet periskop.no.

 

I august kom nyheten om at kunnskapsminister Jan Tore Sanner og kulturminister Trine Skei Grande slår sammen den varslede kulturskolemeldingen og barne- og ungdomskulturmeldingen. Meldingen skal etter meldingen ferdigstilles innen høsten 2020.

 

Ambisjonene til Norsk kulturskoleråd ligger uansett fast: Organisasjonen mener regjeringa bør la seg inspirere av svenskenes satsing på kulturskolene: Den svenske kulturministeren Alice Bah Kuhnke leverte tidligere i år en nasjonal strategi, som blant annet inkluderte et nasjonalt kulturskolesenter under Kulturrådet. Siden 2016 har den rødgrønne regjeringa i Sverige også bevilget 100 millioner kroner i året til kulturskolene over statsbudsjettet.

 

Les også: Sanner begrunner hvorfor det ikke blir en egen kulturskolemelding

Les flere nyheter!