Kulturskoledagene 2018-2019: Program klare for tre arrangement - påmelding mulig

04.09.2018 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kulturskoledagene 2018-2019: Program klare for tre arrangement - påmelding mulig

TROMSØ: I skoleåret 2018 - 2019 blir det seks utgaver av Kulturskoledagene. Sesongen ble åpna i Tromsø i august. Nå er programmene klare for Kulturskoledagene i Bergen, Bodø og Stjørdal i november.

 

Program, omtaler og påmeldingslenker finner du her

 

Blant bidragsyterne i Tromsø var June Breivik og Marcus Lewin, som begge holdt plenumsforedrag. Breivik er leder for avdelingen Kunst, kultur og skole i Kulturtanken. Hun skal holde plenumsforedrag også på Kulturskoledagene i Bergen, Bodø og Stjørdal. Breiviks foredrag i denne sammehengen har tittelen "Læring i en digital tid. Hvordan bruker barn og unge digitale medier?". 

 

Lewin (bildet t.h.) er profilert trommeslager, blant annet med fartstid i The Brazz Brothers - og slagverks- og bandlærer ved Nannestad kulturskole. Lewins foredrag i Tromsø, og som han også skal holde i Beegem, har tittelen "Ser vi individet? Om relasjonen mellom elev og lærer".

 

Videre holdt Mona Ibrahim Ahmed og Irene Kinunda (bildet t.v.) - begge kjent fra Fargespill - et kunstnerisk avslutningsforedrag i Tromsø. De skal i ilden også i Bergen og Stjørdal.

 

To andre skal også holde plenumsforedrag på Kulturskoledagene i november. Filosof Einar Øverenget skal holde et plenumsforedrag i Bodø, med tittelen "Profesjonen og etisk kompetanse". Marianne Knudsen, universitetetslektor i drama/teater ved NTNU, skal holde plenumsforedraget "De flytende øyer - Om tverrfaglig samarbeid i kulturskolen" i Stjørdal.

 

Ellers blir det mange andre økter (verksteder, foredrag, deling av gode eksempler, erfaringsdeling, kunstneriske innslag m.m.) med en rekke bidragsytere, mer om dette i de ulike programmene og omtalene.

 

Arrangøren Norsk kulturskoleråd har datoer, steder og hovedtema klare for samtlige seks utgavene av Kulturskoledagene i skoleåret 2018-2019.

 

Hovedtema for Kulturskoledagene 2018-2019

 

  • Lærerrollen og profesjonen
  • Kvalitet i kulturskolen
  • Kulturskole og inkludering

Målgruppa for Kulturskoledagene: Kulturskoleeiere, - ledere og -pedagoger.

 

Det kan være lurt å abonnere på nyhetsbrevet Kulturtrøkk (gratis tjeneste). Der vil du blant annet få beskjed straks program og omtaler o.l. er klart. Alt som må gjøres for å bli abonnent er å sende en e-post til post@kulturskoleradet.no med "Vil ha Kulturtrøkk" i emnefeltet.

 

Mer om tidligere arrangement og Kulturskoledagene generelt

Les flere nyheter!