Emilie og Nida skal på mesterklassecamp på Island

2019 Emilie og Nida til Island 19.11.png
FILMKURS I REYKJAVIK: Nina Grindal (bildet t.v.) og Emilie Holm Tallakstad skal delta på mesterklassecamp i filmproduksjon på Island.
19.11.2019 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Emilie og Nida skal på mesterklassecamp på Island

REYKJAVIK: Emilie Holm Tallakstad og Nida Grindal er de to heldige ungdommene fra Norge som får delta på en mesterklassecamp i filmproduksjon på Island i desember.

 

Det er Nordisk musikk- og kulturskoleunion (NMKU) – der Norsk kulturskoleråd er medlem – som står som arrangør. NMKU har fått økonomisk støtte fra Nordisk Kulturfond til å arrangere denne mesterklassen, som er for ungdom i alderen 15–20 år og finner sted 4.–8. desember 2019. 

 

– Har alltid elsket film!

 

Nida Grindal (bildet) er 17 år og bor på Tynset i Hedmark. Hun er elev ved Tynset kulturskole, der hun får undervisning i bildekunst. 

 

– Skolen har dessverre ikke film som eget fag. Men jeg har alltid elsket film. Når jeg tenker på filming eller bare på redigering, så får jeg sommerfugler i magen! Jeg har definitivt tenkt å finne meg et yrke innen film, det har vært drømmen lenge, sier Nida.

 

Hun gleder seg veldig til islandsturen. – Jeg er veldig spent på foredragene de har lagt opp for oss. Samtidig skal det bli fint å møte andre som liker å drive med film og ikke minst å få oppleve Island, sier Nida Grindal.

 

– Film og foto er kjempegøy og givende!

 

Emilie Holm Tallakstad (bildet) er 20 år og bor på Kongsberg i Buskerud. Hun har en stor generell interesse for kameraarbeid, innen både foto og film.

 

– Det har jeg hatt siden jeg i veldig ung alder fant ut hva et kamera var, det hjalp nok å ha en pappa som også synes film og foto er gøy. Film er kjempegøy og ikke minst givende å drive på med, sier Emilie, som har deltatt både på filmkonkurranse og flere verkstedkurs arrangert av Ung kultur (Kulturskole, vitensenter og fritidssentra) i Kongsberg. Der er hun nå selv mentor, for andre ungdommer som  har medieproduksjon som aktivitet. 

 

– På Island håper jeg å få lære flere filmteknikker og bli mer bevisst på de forskjellige "reglene" som gjelder når en lager film. Mitt mål er absolutt å gjøre film og foto til mer enn en hobby, og jeg er allerede i startfasen med å etablere meg som fotograf, sier Emilie Holm Tallakstad. 

 

Nida og Emilie får dekket både reise fra Oslo til Reykjavik tur-retur, opphold og kursavgift.

 

Målgruppa for mesterklassecampen var ungdom bosatt i Norden som har noe erfaring med å lage film. På campen får disse undervisning av flere nordiske filmskapere.

 

Les flere nyheter!