Nordeas kulturskolepris til sangeren Hannah Løvstad Børresen

2019 Prisvinner-1 6.11.png
FIKK PRIS: Hannah Løvstad Børresen fra Stathelle i Bamble er tildelt Nordeas kulturskolepris. Prisen fikk hun overrakt av Bamble-ordfører Hallgeir Kjeldal og Nordea-rådgiver Cecilie Linn Jønholt.
06.11.2019 Egil Hofsli (tekst) Alex Torstensen (foto)
Del på:

Nordeas kulturskolepris til sangeren Hannah Løvstad Børresen

LANGESUND: Onsdag 6. november ble Hannah Løvstad Børresen (19) fra Stathelle tildelt Nordeas kulturskolepris. Hannah har vært elev ved Bamble kulturskole siden 2008. Der har hun hatt mye ulikt på timeplanen: barnedans, barnekor, barne- og ungdomsteater, bandsamspill, solosang, keyboard ...

 

– De siste årene har Hannah i tillegg til å opptre i ulike sammenhenger også vært et godt forbilde for andre kulturskoleelever, blant annet som scenearbeider. I større produksjoner har hun hatt delansvar bak scenen bl.a. med å klargjøre medelever til opptreden. Hun er en flott ressurs for kulturskolen, sier Ingrid Nåvik Grønlund, inspektør og produsent ved Bamble kulturskole.

 

De siste årene er det sang som har vært Hannahs hovedfokus. 

 

Dina fikk Nordeas kulturskolepris overrakt i Langesund onsdag kveld. Bamble kulturskole hadde satt sammen en liten forestilling "rundt" selve prisutdelinga. Prisen ble overrakt Hannah av bambleordfører Hallgeir Kjeldal og rådgiver Cecilie Linn Jønholt fra Nordea. 

 

Juryen uttaler følgende om prisvinneren: "Hannah har god fylde i stemmens registre og fremfører med ett musikalsk overskudd. Hun har vært elev i kulturskolen i mange år og vi hører et grunnarbeid som hun kan musisere på. Formidlingen står i tråd med sangens stemning."

 

Prisvinneren fikk diplom og 10 000 kroner samtidig som kulturskolen hennes fikk 5000 kroner til å innkjøp av formidlingsutstyr.

 

Samarbeid med Norsk kulturskoleråd

 

– Nordea ønsker å løfte fram lokale talenter og bidra til at disse videreutvikler seg. Vi er stolte av å kunne gi prisen til Hannah, som virkelig har stort potensiale og som vi tror kan være med på å utvikle kulturlivet i Bamble og i Telemark, sier Cecilie Linn Jønholt, rådgiver i Nordea og ansvarlig for samarbeidet med kulturskolen.

 

I kriteriene for Nordea kulturskolepris heter det at den gis til kunst- og kulturutøvere som har utmerket seg med et unikt formidlings- og utøvertalent.

 

Nordea har i en årrekke samarbeidet nært med Norsk kulturskoleråd om Nordea-prosjektet KUL-TUR. Målsettingen er å styrke kulturskolenes arbeid med produksjon og formidling. Nordeas kulturskolepris er et ledd i dette samarbeidet.

 

Nordeas kulturskolepris ble utdelt første gang i Stavanger i 2014.

 

Mer om Nordeas kulturskolepris

 

I søknaden skrev Hannah at hun er utrolig glad i å synge for andre, og at hun deltar på alt hun kan av kulturinnslag der det byr seg en mulighet for henne til å synge. Videre skrev hun:

 

"Jeg prøver å fokusere at scenen er et sted hvor alle skal kunne vise fram det de er gode på (...). Jeg vil skape ett miljø der det å ha det gøy og utvikle seg, skal være en positiv opplevelse. Og uansett hvilken kunstnerisk vei en velger å følge, skal ikke kjønn, etnisitet, legning eller utseende påvirke unge menneskers mulighet og glede for og delta. Spesielt ikke når det gjelder noe som er så godt og sosialt som kulturskolen. Dette prøver jeg å formidle ved å gå på scenen og være stolt over hvem jeg er og at jeg gir mitt alt. Jeg har elsket musikk siden før jeg skjønte hva det var, og uansett hvordan framtiden min blir, vil musikk alltid være en stor del av livet mitt."

Les flere nyheter!