Ungdom kan få mentorhjelp fra Ella Marie - søknadsfrist: 9. januar

2019 Mentor Ella 21.11.jpg
ELLA SOM MENTOR: Ella Marie Hætta Isaksen skal dele av sin kunnskap med unge sangere. (Foto: Tore Sætre/Wikimedia)
08.01.2020 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Ungdom kan få mentorhjelp fra Ella Marie - søknadsfrist: 9. januar

OSLO: I 2020 vil et utvalg unge musikere få et unikt tilbud, muliggjort av et samarbeid mellom Nordea og Norsk kulturskoleråd: De vil få mentorhjelp av sangstjernen Ella Marie Hætta Isaksen. Ungdom i alderen 15-19 år fra hele landet kan innen 9. januar søke om plass i Talent møter mentor.

 

Merk: Påmeldingsfristen er utvidet til over jul fordi Norsk kulturskoleråd erfarer at interesserte ønsker noe mer tid for å levere gode søknader (mer om søknadskrav lengre nede i artikkelen, red.anm.).

 

For de heldige som blir utvalgt til å delta vil vårhalvåret 2020 by på både samlinger sammen med og annen oppfølging fra den kjente og populære artisten fra Finnmark. Ella Marie Hætta Isaksen (21) er selv ung og tidlig i sin artistkarriere, men hun er allerede meget anerkjent som utøver av elektronisk joik. I tillegg til en strålende solokarriere, som blant annet resulterte i seier i NRK-konkurransen Stjernekamp 2018, er hun med i bandet ISÁK. Som mentor ønsker hun gjerne å møte talent fra mange sjangre innen rytmisk musikk - som pop, jazz, rock, EDM m.m.

 

– Jeg håper å skape en arena for deltakerne som oppleves trygg og åpen for alle. Der vi skal kunne dele erfaringer ved å være ung og kreativ, og hjelpe hverandre videre på veien. Jeg skal i alle fall gi alle deltakerne alle tips jeg har om det å bli artist, sier Ella Marie Hætta Isaksen.

 

Er du – eller noen du kjenner – en musiker i alderen 15-19 år, er det søknadsmulighet på kulturskoleradet.no her

 

Søknadsfrist: 9. januar 2020.

Presisering av aldersgrensa: 15-19 år. Søkeren må være født i perioden 2001-2004.

Antall deltakerplasser: I utgangspunktet ser en for seg åtte deltakere, men hvis gode grunner tilsier det, kan antallet bli noe høyere.

 

Talent møter mentor er et konsept som inngår i samarbeidet Norsk kulturskoleråd har med Nordea gjennom Nordea-prosjektet KUL-TUR. Dette prosjektet fokuserer kulturskolenes formidling og framføring av kunst og kultur i lokalsamfunnet.

 

Mentorordningen er ment som både inspirasjon og påfyll av viktig kunnskap for deltakerne. Her skal ungdommene få hjelp til å finne sin egenart og sin vei videre. Den påtroppende mentoren ser oppdraget som både spennende og gjevt.

 

– Ærefullt oppdrag

 

– Jeg tenker at det er et ærefullt oppdrag, og et oppdrag jeg tar på alvor. Mentorrollen har jeg vært lite i før, så det blir personlig veldig spennende. Men jeg har allerede bestemt meg for at jeg som mentor bare skal prøve å hjelpe ungdom videre på den veien de selv ønsker å gå, sier Ella Marie Hætta Isaksen.

 

–  Har du hatt noen i ditt liv som har hatt en mentorrolle i forhold til deg?

 

– Den viktigste mentoren for mitt kunstnerskap er Ebba Joks, som var min kulturskolelærer fra jeg var 6 år til jeg ble 16. Hun har lært meg så mye om å stå på scenen, og hvordan nå ut til publikum.

 

– Bare noen få ungdommer er så heldige at de får delta i dette prosjektet med deg. Har du noen råd å gi andre unge som drømmer om å bli betydningsfulle og anerkjente utøvere/artister?

 

– Mitt viktigste råd er å la magefølelsen være din viktigste manager. Lytt til samvittigheten din og hjertet ditt. Jeg tror du har best sjanse til å bygge en god karriere dersom du bygger den tro mot deg selv og dine verdier.

 

Som en del av prosjektet kan det bli aktuelt å trekke inn ressurser fra mentorens nettverk. I tillegg vil deltakerne også få annet relevant kunnskapspåfyll. På første samling vil de blant annet få eksperthjelp om hvordan de skal bruke sosiale medier i promotering av både seg selv og sin musikk. Samlingene vil også romme mye sosial omgang og muligens noen felles kulturopplevelser.

  

To samlinger og personlig oppfølging

 

Som deltaker forplikter du deg til å delta på disse to samlingene:

 

  • 14.–16. februar 2020: Første samling i Oslo
  • 17.19. april 2020: Andre samling i Oslo

I tillegg blir det et tredje møtepunkt mellom mentoren og talentene. Tid, sted og form for dette er ikke fastsatt, men det finner også sted våren 2020.

 

Mellom samlingene vil deltakerne bli fulgt opp av mentor Ella, også gjennom videotelefonmøter (høyst trolig via Skype).

 

Egenandel, referanse, dokumentasjon, søknadstekst

 

Egenandel: Det blir en egenandel på 1900 kroner per deltaker. Denne dekker samlingene med Ella, reise, mat og overnatting.

 

Referanse: Søkeren må også oppgi en voksenperson som referanse. Dette kan være en kulturskoleleder, en musikklærer eller en annen voksen – som kan si noe om søkernes egnethet til å delta i Talent møter mentor.

  

Dokumentasjon: Som dokumentasjon for utvelgelsen må du som søker legge ved lenke til minst én videofilm utlagt på internett – og cirka tre minutter lang – hvor du selv framfører noe du liker. Denne videoen bør dokumentere hva du kan som musiker. Norsk kulturskoleråd og Nordea anbefaler alle interesserte om å bruke YouTube eller Vimeo til publisering av videofiler.

 

Søknadstekst: I tillegg må søkeren svare på følgende:

 

  • Hvorfor vil du være med på dette?
  • Hvorfor velger du å framføre nettopp denne musikken (i filene du har sendt inn)?

  • Hva kan du bidra med som de andre kan ha nytte av?
  • Hva er din drøm som musiker?

Kulturskoletilhørighet intet krav

 

Selv om dette prosjektet er en del av samarbeidet mellom Norsk kulturskoleråd og Nordea, er det intet krav om at søkeren er kulturskoleelev. 

 

I midten av januar vil alle søkere får tilbakemelding om de får delta eller ikke.

Spørsmål om programmet før påmelding kan rettes til rådgiver Ingrid Almås i Norsk kulturskoleråd: Telefon: 995 17 031, e-post: ingrid.almas@kulturskoleradet.no

Les flere nyheter!