Stor forestilling fokuserte liten verdensby
FREDRIKSTAD: Da Fredrikstad kommune lanserte visjonen «Den lille verdensbyen» var det mange som undret seg: «Hva betyr det?». «Hva er den lille verdensbyen?». «Er Fredrikstad så liten?». «Hva er en liten verdensby?». Sånn undring kan det bli kulturskoleforestilling av.
Som sluttprodukt for sin deltakelse i Nordea-prosjektet KUL-TUR satte Kulturskolen i Fredrikstad i november opp forestillinga «Den lille verdensbyen».
«Vi bruker våre språk (musikk, dans, sirkus, teater og visuelle medier) til å utforske dette. Inspirasjonen til det som vises i forestillingen er hentet fra møter mellom det store og det lille, det globale og det lokale, det ekstroverte og det introverte», skrev rektor John Einar Halvorsrød i programmet for forestillinga.
131 elever deltok på scenen og i film. 30 kulturskoleansatte var i sving på og bak scenen.
Muliggjort gjennom Nordea-prosjektet KUL-TUR
Forestillinga markerte samtidig avslutningen på Kulturskolen i Fredrikstads deltakelse i det toårige Nordea-prosjektet KUL-TUR prosjekt, som fokuserer kulturskolenes formidling og framføring av kunst og kultur i lokalsamfunnet.
Prosjektet er finansiert av Nordea og er et samarbeid mellom Nordea og Norsk kulturskoleråd. Gjennom prosjektet støtter Nordea kulturskolerådets arbeid for kompetanseutvikling i kulturskolene.
Samarbeidet med Nordea tilrettelegger også for å gi unge utøvere arenaer for fremføring.